Agder Energi

Hele Sørlandet ønsker Morrow Batteries velkommen

Del

Morrow Batteries har mottatt 19 konkrete tomteforslag for ny, grønn industri. Etter planen skal første byggetrinn av batterifabrikken stå ferdig i 2024.

Her er de 19 innkomne tomteforslagene for batterifabrikken.
Her er de 19 innkomne tomteforslagene for batterifabrikken.

-Vi har blitt møtt med en helt utrolig entusiasme og interesse fra hele regionen, noe antall innkomne forslag også viser. Det at vi har fått tilsendt 19 konkrete forslag til lokalisering av batterifabrikken viser hvilke muligheter og vilje som finnes i regionen, sier Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries.

Andersen er imponert over mobiliseringen som har vært i Sør-Norge siden nyheten om batterifabrikken ble lansert i juni. Selskapet er nå i full gang med å gå gjennom forslagene, og forventer å presentere hvilke tilbydere som er valgt ut for videre dialog og forhandlinger i begynnelsen av oktober.

Etter planen skal styret i Morow bestemme seg for valg av tomt innen utgangen av året.

-Uavhengig av hvilken tomt vi velger vil ringvirkningene av en slik fabrikk være store for hele landsdelen, kommenterer Andersen.

Godt grunnlag for grønn industri

Arbeidet som er gjort gir hele regionen et godt utgangspunkt å utvikle videre.

-Det at Sørlandet nå står klare med 19 gode tomte-alternativer som bare venter på ny industri er et viktig poeng tilbyderne og regionen må ta med seg videre, sier Andersen.

Med sin over 100 år lange historie innen prosessindustri ligger mulighetene åpne for å skrive en ny industrihistorie på Agder.

Velkommen til «The Battery coast»

Store mengder fornybar strøm, nærhet til råvareleverandører og tett på de europeiske markedene er faktorer som gjør landsdelen spesielt interessant for ny industri. Fra Porsgrunn, med Herøya i spissen, i øst, til Lister-området i vest, finnes alt som skal til for å sørge for en effektiv og bærekraftig verdikjede innen batteri.

-Vi må synliggjøre de gode forutsetningene som faktisk finnes her. Hvis Norge og Agder vil så er Morrow bare starten på et nytt industrieventyr, sier Andersen, som ikke er fremmed for å invitere internasjonale interessenter til det han selv kaller for «the Battery coast».

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Her er de 19 innkomne tomteforslagene for batterifabrikken.
Her er de 19 innkomne tomteforslagene for batterifabrikken.
Last ned bilde
Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries.
Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries.
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

http://www.ae.no

Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden.. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom