Agder Energi

Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

Del

Det delvis Agder Energi-eide elbilladeselskapet Grønn Kontakt tar sikte på å bli en av Sveriges ledende ladeoperatører.

Arkivfoto
Arkivfoto

- Elektrifisering av bilparken er et av de viktigste tiltakene for å kunne utvikle bærekraftige samfunn og for at vi skal nå klimamålene. Den store elbilveksten vi har sett i Norge de senere årene vil spre seg til andre land fremover. Vi ønsker å være med på denne reisen, og det er derfor naturlig for oss å etablere oss i Sverige, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt.

Han legger til at målet er å etablere selskapet som en av Sveriges ledende ladeoperatører innen få år.

- Vi har ti års erfaring fra det norske elbilmarkedet og unik kunnskap om å tilby hurtiglading og ladeløsninger basert på elbilistenes behov. Vi ser frem til å tilby gode ladeløsninger til stadig flere elbilister også på andre siden av grensen, sier Hannisdahl.

Gode kundeopplevelser
Salgssjef Per Gunnarsson i Grön Kontakt i Sverige bekrefter at målsettingene og ambisjonene er høye.

- I løpet av 2019 skal vi etablere ladestasjoner for boligselskap og i det offentlige miljø, samtidig som vi skal bygge hurtigladenettverk på strategiske steder sammen med våre partnere, sier han.

De første hurtigladestasjonene i Sverige settes opp i samarbeid med Olav Thon Gruppen, henholdsvis ved Charlottenberg Senteret, Töcksfors Handelspark og Norby Senteret.

- Vi ønsker å tilby markedets beste kundeopplevelse. Ved å bygge ladestasjoner ved kjøpesentre kan ladestopp kombineres med andre gjøremål. Sammen med vår markedsledende løsning for lading hjemme og på jobb, er vi i dag en totalleverandør av ladetjenester, sier Hannisdahl.

 

Om Grønn Kontakt

 • Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner og drifter over 230 offentlige hurtigladestasjoner over hele Norge. Selskapet tilbyr også ladeløsninger til borettslag, sameier, næringsbygg og privatboliger.

 • Grønn Kontakt har partneravtaler med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe Restaurants og Circle K.

 • Agder Energi eier 47,2 % av Grønn Kontakt

 

Kontaktpersoner

 • Ole Henrik Hannisdahl
  Daglig leder, Grønn Kontakt AS
  Tlf: +47 977 82 677. E-post: ohh@gronnkontakt.no
 • Per Gunnarsson
  Salgssjef Sverige
  Tlf: +46 76-212 14 00. E-post: per@gronkontakt.se

Bilder

Arkivfoto
Arkivfoto
Last ned bilde
Daglig leder Ole Henrik Hannisdahl, Grønn Kontakt
Daglig leder Ole Henrik Hannisdahl, Grønn Kontakt
Last ned bilde
Salgssjef Per Gunnarsson i Grön Kontakt i Sverige
Salgssjef Per Gunnarsson i Grön Kontakt i Sverige
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom