Agder Energi

Glencore Nikkelverk deltar i innovativt Agder Energi-prosjekt

Del

Glencore Nikkelverk i Kristiansand stiller deler av sitt strømforbruk til disposisjon i innovasjonsprosjektet NorFlex, og bidrar med dette til å sikre strømforsyningen til byen

Oversiktsbilde over Glencore Nikkelverk, i bakgrunnen vises Kristiansand by. FOTO: Glencore Nikkelverk
Oversiktsbilde over Glencore Nikkelverk, i bakgrunnen vises Kristiansand by. FOTO: Glencore Nikkelverk

- Over tid har vi sett hvordan et stadig økende strømforbruk utfordrer strømnettet. Det å koble ut lokalt forbruk på kort tid representerer en ny mulighet for å gi mer plass i kraftnettet når belastningen er størst. Behovet for denne typen fleksibilitet blir viktig for å sikre stabilitet når elektrifiseringen øker. Dette bidrar også til lavere kostnader for kunder og samfunnet, sier Rune Hogga, som leder Agder Energis satsing innenfor fleksibilitet og er prosjekteier i NorFlex.

NorFlex er et Enova støttet innovasjonsprosjekt i regi av Agder Energi, Glitre Energi, Statnett og NODES. Målet er å demonstrere hvordan bruk av fleksibilitet hos strømkunder kan bidra til å sikre et fremtidsrettet og bærekraftig strømsystem.

Et bærekraftig og stabilt strømsystem- Glencore Nikkelverk har i alle år vært en aktør som har bidratt til et stabilt kraftsystem på nasjonalt nivå. Deltakelsen i NorFlex er en anledning for oss til å bidra til en mer effektiv ressursutnyttelse av strømnettet også regionalt. Ved å stille deler av vårt strømforbruk til disposisjon, i form av mulig utkobling i kortere perioder, legger vi til rette for elektrifisering gjennom en mer bærekraftig bruk av strømnettet, sier Nils G. Gjelsten, administrerende direktør i Glencore Nikkelverk i Kristiansand. 

Det er Glencore Nikkelverks tjenesteleverandør, Volue Market Services, som vil håndtere industriselskapets aktivitet på markedsplassen NODES. 

-NorFlex er et spennende prosjekt, som vi ser frem til å delta i. Våre store industrikunder deltar i Statnetts fleksibilitetsmarked, men gjennom NODES åpnes det for å bidra med fleksibilitet for mange flere av våre kunder, sier Bård Mageli, Head of Physical Portfolio Management, i Volue Market Services. 

-Det å få inn et industriselskap med den størrelsen og de volumene som Nikkelverket representerer, er veldig spennende, sier Hogga.

 Les mer om NorFlex her: www.ae.no/norflex

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oversiktsbilde over Glencore Nikkelverk, i bakgrunnen vises Kristiansand by. FOTO: Glencore Nikkelverk
Oversiktsbilde over Glencore Nikkelverk, i bakgrunnen vises Kristiansand by. FOTO: Glencore Nikkelverk
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

http://www.ae.no

Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden.. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom