Handel og Kontor i Norge

Går for økt reallønn

Del

Handel og Kontor i Norge har bestemt seg. - Folk har fått dårligere kjøpekraft i 2021. Derfor er det viktig at vi forbedrer kjøpekraften i årets oppgjør sier forbundsleder Beckham.

Forbundsleder Christopher Beckham er klar for lønnsoppgjøret.
Forbundsleder Christopher Beckham er klar for lønnsoppgjøret.

Representantskapet i Handel og Kontor i Norge legger føringene før HK skal delta på LOs representantskap senere denne våren. 

- Et enstemmig representantskap gikk inn for HKs tariffpolitiske uttalelse. Nå har forbundet fått en klar marsjordre og et tydelig mandat før årets tariffoppgjør sier forbundsleder Christopher Beckham

HK i Norge mener årets hovedoppgjør må gi økt reallønn. Folk har fått dårligere kjøpekraft i 2021. Ifølge SSB økte prisene med 3,5 prosent fra desember 2020 til desember 2021, og  strømprisene er skyhøye. Likevel var rammen for oppgjøret ifjor på 2,7 %.

- Våre medlemmer opplevde en kraftig reallønnsnedgang i 2021. Derfor er det viktig at vi forbedrer kjøpekraften i årets oppgjør sier Beckham. 

HK i Norge går derfor inn for et forbundsvisst oppgjør, hvor hvert forbund selv forhandler med arbeidsgiversiden. Motstykket til dette er et samordnet oppgjør hvor LO forhandler på vegne av alle forbundene i LO. Dermed kan forbundene også i større grad stille krav om økonomi og andre krav. 

- Sykelønn er viktig for mange av våre medlemmer, dette kommer vi til å prioritere. I tillegg må vi styrket rettigheter på kompetanse arbeidstid og bærekraft sier forbundsleder Beckham. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Christopher Beckham er klar for lønnsoppgjøret.
Forbundsleder Christopher Beckham er klar for lønnsoppgjøret.
Last ned bilde

Lenker

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen handel, luftfart, kontor, finans og servicevirksomhet. Med rundt 79.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK i Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom