Nets Branch Norway

Falske telefonsamtaler er svindelforsøk

Del

Den siste tiden har enkelte nordmenn opplevd å bli ringt opp, angivelig fra Nets der det bes om kontoopplysninger. Dette er et svindelforsøk og ikke en fremgangsmåte som Nets bruker.

Flere nordmenn har blitt kontaktet av en «medarbeider fra Nets», som ber om forskjellige opplysninger, bl.a. konto- eller kortopplysninger.

«Vi ser dessverre flere eksempler på at nordmenn kontaktes av personer som gir seg ut for å ringe fra Nets. Man skal aldri gi bort private betalingsopplysninger over telefonen. Det er ikke den måten vi jobber på”, sier Andreas Rieber, Head of Group Security, IT Risk & Compliance i Nets.

I disse sakene ser det ut som at samtalen kommer fra Nets offisielle telefonnummer (22898989). Men det stemmer ikke. Denne metoden å forfalske nummeret det ringes fra kalles «spoofing», og gjør det vanskelig som forbruker å gjenkjenne svindel. Det er vanskelig for bedrifter å forhindre spoofing og det er derfor viktig å skape bevissthet hos forbrukerne gjennom å informere om slike svindelforsøk.

Les mer om spoofing her: Telefonsvindel - Nkom

Hvordan skal du forholde deg?

Hvis du mottar en telefonsamtale fra en person som påstår at de ringer fra Nets, der du blir bedt om å oppgi informasjon om konto eller kort, må du unnlate å gi noen form for personlig informasjon.

Vær oppmerksom på at internasjonale kortselskap, Nets eller banker aldri sender e-poster eller kontakter deg pr. telefon for å be om ditt kortnummer eller dine kontoopplysninger.

Har du allerede oppgitt din personlige data, skal du så fort som mulig sørge for å få sperret det/de kortene du har gitt opplysninger om. Kontakt da Bankenes Meldingstjeneste (hele døgnet): 800 30 250.

Kontakter

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg pressemeldinger fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nets Branch Norway

Nets: 2020 var et år med store forandringer for den fysiske handelen15.6.2021 12:03:58 CEST | Pressemelding

Koronapandemien forandret betingelsene for fysisk handel radikalt i 2020. Som forventet opplevde mange bransjer i Norden en negativ utvikling. Den nedadgående trenden for kontantbetalinger akselererte kraftig i hele regionen, og forbrukernes oppslutning om det kontantløse samfunn ble forsterket, samtidig som antallet kontaktløse betalinger også økte kraftig. Dette viser årets Nordic Payment Report fra Nets.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom