En smak av utlandet - på ditt lokale bakeri
Mange drømmer om blått hav, hvite strender og deilig feriemat. Årets ferie har ikke vært lett å planlegge.
Heldigvis kan du få en smak av utlandet – på ditt lokale bakeri! Enten du tilbringer sommeren i Arendal eller Lofoten, så bugner din lokale baker over av deilige fristelser.
Og det beste? Du kan dele opplevelsen med dine favorittmennesker!
Ta med bestefar på bakeri for å mimre om barndommens ferieturer eller snik deg unna for en fransk romantisk lunsj – det skal ikke så mye til for å lage litt ekstra feriefølelse i Norge.
Vi har satt sammen noen menyer som viser deg hvordan en tur til bakeren enkelt gjenskaper smaken av utlandet på norsk jord.
Amerikansk meny
Howdy! Den amerikanske feriefølelsen får du for eksempel med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola. Cookies eller sandwicher er også amerikanske spesialiteter du får på de fleste bakerier.
Amerika er kjent for sin gjestfrihet, så kanskje du kan ta med noen du vil bli bedre kjent med?
Engelsk meny
Drømmer du om engelske slott og pent porselen? Vi anbefaler en kopp te sammen med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake eller nybakte scones er den perfekte avslutningen.
Fransk meny
Oh-la-la! En luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait – det finnes knapt noe bedre. Mange norske bakerier er inspirert av de fantastiske franske konditorene, så her finner du garantert noe som skaper følelsen av å sitte på en café i Frankrike.
Svensk meny
Søta bror, vi har savnet deg og din svenske fika. Vri litt på ordet fika, så har du nesten kaffi. Det skal ikke så mye til: En kopp kaffe, noe å bite i – og godt selskap. Smaken av Sverige skapes med påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe. Er du ekstra heldig, bor du kanskje i nærheten av et bakeri som tilbyr den svenske spesialiteten kardemommeboller?
Italiensk meny
Mamma mia – vi elsker Italia! Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender, men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer. Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen.
Dansk meny
Det er sannelig dejlig å være norsk i Norge også, særlig når man kan nyte Danmarks høye smørrebrød og andre fristelser. Her har vi valgt oss et fyldig rugbrødsmørbrød, et sprøtt wienerbrød og frisk hylleblomstsaft. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland!
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
