En smak av utlandet - på ditt lokale bakeri
Mange drømmer om blått hav, hvite strender og deilig feriemat. Årets ferie har ikke vært lett å planlegge.
Heldigvis kan du få en smak av utlandet – på ditt lokale bakeri! Enten du tilbringer sommeren i Arendal eller Lofoten, så bugner din lokale baker over av deilige fristelser.
Og det beste? Du kan dele opplevelsen med dine favorittmennesker!
Ta med bestefar på bakeri for å mimre om barndommens ferieturer eller snik deg unna for en fransk romantisk lunsj – det skal ikke så mye til for å lage litt ekstra feriefølelse i Norge.
Vi har satt sammen noen menyer som viser deg hvordan en tur til bakeren enkelt gjenskaper smaken av utlandet på norsk jord.
Amerikansk meny
Howdy! Den amerikanske feriefølelsen får du for eksempel med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola. Cookies eller sandwicher er også amerikanske spesialiteter du får på de fleste bakerier.
Amerika er kjent for sin gjestfrihet, så kanskje du kan ta med noen du vil bli bedre kjent med?
Engelsk meny
Drømmer du om engelske slott og pent porselen? Vi anbefaler en kopp te sammen med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake eller nybakte scones er den perfekte avslutningen.
Fransk meny
Oh-la-la! En luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait – det finnes knapt noe bedre. Mange norske bakerier er inspirert av de fantastiske franske konditorene, så her finner du garantert noe som skaper følelsen av å sitte på en café i Frankrike.
Svensk meny
Søta bror, vi har savnet deg og din svenske fika. Vri litt på ordet fika, så har du nesten kaffi. Det skal ikke så mye til: En kopp kaffe, noe å bite i – og godt selskap. Smaken av Sverige skapes med påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe. Er du ekstra heldig, bor du kanskje i nærheten av et bakeri som tilbyr den svenske spesialiteten kardemommeboller?
Italiensk meny
Mamma mia – vi elsker Italia! Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender, men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer. Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen.
Dansk meny
Det er sannelig dejlig å være norsk i Norge også, særlig når man kan nyte Danmarks høye smørrebrød og andre fristelser. Her har vi valgt oss et fyldig rugbrødsmørbrød, et sprøtt wienerbrød og frisk hylleblomstsaft. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland!
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom