En smak av utlandet - på ditt lokale bakeri
Mange drømmer om blått hav, hvite strender og deilig feriemat. Årets ferie har ikke vært lett å planlegge.
Heldigvis kan du få en smak av utlandet – på ditt lokale bakeri! Enten du tilbringer sommeren i Arendal eller Lofoten, så bugner din lokale baker over av deilige fristelser.
Og det beste? Du kan dele opplevelsen med dine favorittmennesker!
Ta med bestefar på bakeri for å mimre om barndommens ferieturer eller snik deg unna for en fransk romantisk lunsj – det skal ikke så mye til for å lage litt ekstra feriefølelse i Norge.
Vi har satt sammen noen menyer som viser deg hvordan en tur til bakeren enkelt gjenskaper smaken av utlandet på norsk jord.
Amerikansk meny
Howdy! Den amerikanske feriefølelsen får du for eksempel med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola. Cookies eller sandwicher er også amerikanske spesialiteter du får på de fleste bakerier.
Amerika er kjent for sin gjestfrihet, så kanskje du kan ta med noen du vil bli bedre kjent med?
Engelsk meny
Drømmer du om engelske slott og pent porselen? Vi anbefaler en kopp te sammen med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake eller nybakte scones er den perfekte avslutningen.
Fransk meny
Oh-la-la! En luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait – det finnes knapt noe bedre. Mange norske bakerier er inspirert av de fantastiske franske konditorene, så her finner du garantert noe som skaper følelsen av å sitte på en café i Frankrike.
Svensk meny
Søta bror, vi har savnet deg og din svenske fika. Vri litt på ordet fika, så har du nesten kaffi. Det skal ikke så mye til: En kopp kaffe, noe å bite i – og godt selskap. Smaken av Sverige skapes med påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe. Er du ekstra heldig, bor du kanskje i nærheten av et bakeri som tilbyr den svenske spesialiteten kardemommeboller?
Italiensk meny
Mamma mia – vi elsker Italia! Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender, men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer. Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen.
Dansk meny
Det er sannelig dejlig å være norsk i Norge også, særlig når man kan nyte Danmarks høye smørrebrød og andre fristelser. Her har vi valgt oss et fyldig rugbrødsmørbrød, et sprøtt wienerbrød og frisk hylleblomstsaft. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland!
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom