Opplysningskontoret for brød og korn

En smak av utlandet - på ditt lokale bakeri

Del

Selv om vi blir på norsk jord i sommer, gir bakerens menyer oss en deilig smak av utlandet.

Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn (t.v.) og Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er på kortreist ferietur til nærmeste bakeri. Foto: Brodogkorn.no
Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn (t.v.) og Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er på kortreist ferietur til nærmeste bakeri. Foto: Brodogkorn.no

Mange drømmer om blått hav, hvite strender og deilig feriemat. Årets ferie har ikke vært lett å planlegge.

Heldigvis kan du få en smak av utlandet – på ditt lokale bakeri! Enten du tilbringer sommeren i Arendal eller Lofoten, så bugner din lokale baker over av deilige fristelser.

Og det beste? Du kan dele opplevelsen med dine favorittmennesker!

Ta med bestefar på bakeri for å mimre om barndommens ferieturer eller snik deg unna for en fransk romantisk lunsj – det skal ikke så mye til for å lage litt ekstra feriefølelse i Norge.

Vi har satt sammen noen menyer som viser deg hvordan en tur til bakeren enkelt gjenskaper smaken av utlandet på norsk jord.

Amerikansk meny

Howdy! Den amerikanske feriefølelsen får du for eksempel med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola. Cookies eller sandwicher er også amerikanske spesialiteter du får på de fleste bakerier.

Amerika er kjent for sin gjestfrihet, så kanskje du kan ta med noen du vil bli bedre kjent med?

Engelsk meny

Drømmer du om engelske slott og pent porselen? Vi anbefaler en kopp te sammen med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake eller nybakte scones er den perfekte avslutningen.

Fransk meny

Oh-la-la! En luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait – det finnes knapt noe bedre. Mange norske bakerier er inspirert av de fantastiske franske konditorene, så her finner du garantert noe som skaper følelsen av å sitte på en café i Frankrike.

Svensk meny

Søta bror, vi har savnet deg og din svenske fika. Vri litt på ordet fika, så har du nesten kaffi. Det skal ikke så mye til: En kopp kaffe, noe å bite i – og godt selskap. Smaken av Sverige skapes med påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe. Er du ekstra heldig, bor du kanskje i nærheten av et bakeri som tilbyr den svenske spesialiteten kardemommeboller?

Italiensk meny

Mamma mia – vi elsker Italia! Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender, men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer. Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen.

Dansk meny

Det er sannelig dejlig å være norsk i Norge også, særlig når man kan nyte Danmarks høye smørrebrød og andre fristelser. Her har vi valgt oss et fyldig rugbrødsmørbrød, et sprøtt wienerbrød og frisk hylleblomstsaft. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland!

Kontakter

Bilder

Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn (t.v.) og Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er på kortreist ferietur til nærmeste bakeri. Foto: Brodogkorn.no
Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn (t.v.) og Anette Fjelleng Hansen i MatPrat er på kortreist ferietur til nærmeste bakeri. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Dansk meny. Foto: Brodogkorn.no
Dansk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Amerikansk meny. Foto: Brodogkorn.no
Amerikansk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Fransk meny. Foto: Brodogkorn.no
Fransk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Engelsk meny. Foto: Brodogkorn.no
Engelsk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Svensk meny. Foto: Brodogkorn.no
Svensk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Italiensk meny. Foto: Brodogkorn.no
Italiensk meny. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn