DebioInfo

Dette er de nominerte til Matprisen 2021!

Del
Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets prisutdeling.
Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos
Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos

I 2021 videreføres og utvides det gode samarbeidet med Matkanalen, og årets vinnere blir annonsert under prisutdelingen som avholdes på DogA og sendes i beste sendetid på Matkanalen den 25. november. Samtidig vil også årets vinner av stipendet til KokkeKarlas Legat offentliggjøres. Dette stipendent deles ut til en ung kvinnelig kokk. 

I dag presenteres de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, og Barne- og ungdomsprisen (klikk på lenken for juryens begrunnelse - for bilder av nominerte, se lenke nedenfor).

De nominerte til Matprisen 2021 er:

Matprisen

Christopher Haatuft
Ille brød
LOKAL

Årets kjøkken

Breddos Tacos
Einer
Fagn

Årets produsent

Gunnar Klo
Lofoten gårdsysteri
Økologisk spesialkorn

Årets formidler

Hanne-Lene Dahlgren
Kathrine Kinn
Maria Berg Hestad

Årets storkjøkken

BAHR/Annerledes personalrestauranter AS
Granly Stiftelse
Sundvolden Hotel

Barne- og ungdomsprisen

Folkelig
Spis opp maten 
Viken fylkeskommune

Debio-prisen

De Haes gartneri
Jakobs brød
Norsk Ullgris

«Vi er innmari stolte og beæret over å bli nominert til denne utrolige prisen så kort tid etter at vi åpnet i Oslo. Takk for at dere ser og anerkjenner den jobben vårt team gjør hver dag for å feire Mexicos kultur og gastronomi!», sier Nud Dudhia fra Breddos Tacos som er nominert til Årets kjøkken.

«Vi er utrolig beæret over å være nominert til Barne- og ungdomspris! Dette er en nominasjon som henger høyt hos oss og vi er ydmyke over å få være i godt selskap med så mange dyktige nominerte aktører. Det er mye hardt arbeid og optimisme som ligger bak prosjektene våre og denne nominasjonen gir oss ekstra driv til arbeidet vårt med å gi alle barn og unge mulighet til å lære seg om mat som er bra for kroppen og kloden», jubler Kathrine Marthinsen fra Folkelig.

«Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid», sier juryleder for Matprisen 2021 Marte von Krogh.

Juryen er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Alle i juryen har fokus på bærekraftig matproduksjon og i år består juryen av; Marte von Krogh (juryleder og leder for Matvalget), Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Stina Mehus (økobonde på Eiketoppen), Thomas Horne (forfatter og foredragsholder) og Vegard Botterli (kommunikasjonsrådgiver i NORSØK).

Les mer om juryen for Matprisen 2021 og de nominerte. Vinnerne av de sju prisene vil kåres 25. november på Matkanalen. 

Hvis du vil se dette innholdet fra matprisen.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn

«Å bli nominert oppleves som en veldig fin anerkjennelse av arbeidet mot det som er målet mitt, et jordbruk som leverer på samfunnsoppdraget, det vil si nok og trygg mat til folk, uten å redusere framtidige generasjoners mulighet til det samme», sier Kathrine Kinn. Hun er nominert til Årets formidler.

Pressebilder av alle de nominerte finnes her (legges til fortløpende). Kreditering i filnavn.

Matprisen arrangeres av Debio i samarbeid med Coop Änglamark, Meny Matskatter fra Norge, Rema 1000, Millum, Asko Servering, Nortura, Økologisk Norge, Nores, Norges Bondelag, Landbruksdirektoratet, Matkanalen og Økologisk.no!

Hvis du vil se dette innholdet fra matprisen.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos
Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos
Last ned bilde
Norsk Ullgris DA. Foto: Sara Neziri/Dyrevernalliansen
Norsk Ullgris DA. Foto: Sara Neziri/Dyrevernalliansen
Last ned bilde
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Last ned bilde
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder
Last ned bilde
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder
Last ned bilde
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Last ned bilde
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Last ned bilde
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Last ned bilde
Fagn. Foto: Marius Rua
Fagn. Foto: Marius Rua
Last ned bilde
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Last ned bilde
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Last ned bilde
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Jakobs brød. Foto: Jakobs brød
Last ned bilde
Hanne-Lene Dahlgren. Foto: Hanne-Lene Dahlgren
Hanne-Lene Dahlgren. Foto: Hanne-Lene Dahlgren
Last ned bilde
Folkelig. Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir
Folkelig. Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir
Last ned bilde
Lofoten gårdsysteri. Foto: Lofoten gårdsysteri
Lofoten gårdsysteri. Foto: Lofoten gårdsysteri
Last ned bilde
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
Last ned bilde
Lofoten gårdsysteri. Foto: Lofoten gårdsysteri
Lofoten gårdsysteri. Foto: Lofoten gårdsysteri
Last ned bilde
Folkelig. Foto: Silje Katrin Robinson
Folkelig. Foto: Silje Katrin Robinson
Last ned bilde
Viken fylkeskommune v/ Tonje Brenna. Foto: Morten Brakestad
Viken fylkeskommune v/ Tonje Brenna. Foto: Morten Brakestad
Last ned bilde
Folkelig: Chris Aadland
Folkelig: Chris Aadland
Last ned bilde
BAHR. Foto: BAHR
BAHR. Foto: BAHR
Last ned bilde
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Last ned bilde
Gunnar Klo. Foto: Erling Myrvang
Gunnar Klo. Foto: Erling Myrvang
Last ned bilde
Fagn. Marius Rua
Fagn. Marius Rua
Last ned bilde
Granly. Foto: Lisbeth Robberstad Furuseth
Granly. Foto: Lisbeth Robberstad Furuseth
Last ned bilde
Granly. Foto: Lisbeth Robberstad Furuseth
Granly. Foto: Lisbeth Robberstad Furuseth
Last ned bilde
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Last ned bilde
Spis opp maten. Foto: @spisoppmaten
Spis opp maten. Foto: @spisoppmaten
Last ned bilde
Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos
Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos
Last ned bilde
Christopher Haatuft. Foto: Francisco Munoz
Christopher Haatuft. Foto: Francisco Munoz
Last ned bilde
Gunnar Klo. Foto: Hege Abrahamsen/Bris Studio AS
Gunnar Klo. Foto: Hege Abrahamsen/Bris Studio AS
Last ned bilde
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Last ned bilde
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Maria Berg Hestad. Foto: Maria Berg Hestad
Last ned bilde
Einer. Foto: Einer
Einer. Foto: Einer
Last ned bilde
Last ned bilde
Kathrine Kinn. Foto Kathrine Kinn
Kathrine Kinn. Foto Kathrine Kinn
Last ned bilde
Ille Brød. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Ille Brød. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Last ned bilde
Ille Brød. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Ille Brød. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Last ned bilde
Fagn. Foto: Marius Rua
Fagn. Foto: Marius Rua
Last ned bilde
Sundvolden Hotel. Foto: Sundvolden Hotel
Sundvolden Hotel. Foto: Sundvolden Hotel
Last ned bilde
LOKAL. Foto: LOKAL
LOKAL. Foto: LOKAL
Last ned bilde
LOKAL. Foto: LOKAL
LOKAL. Foto: LOKAL
Last ned bilde
Økologisk Spesialkorn. Foto: Svalheim media
Økologisk Spesialkorn. Foto: Svalheim media
Last ned bilde

Lenker

Om DebioInfo

DebioInfo
Østre Blixrud vei 7
1940 Bjørkelangen

http://matprisen.no
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.
Et bærekraftige måltid;
  • Laget fra bunnen av
  • Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
  • Sesongbasert
  • Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
  • Med fokus på å redusere matsvinn
  • Med økologiske råvarer
Matprisen ble etablert i 2014. Prisutdelingen går av stabelen for åttende gang i år. Matprisen eies av DebioInfo.

Følg pressemeldinger fra DebioInfo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DebioInfo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DebioInfo

De nominerte til Matprisen 2020 er klare!29.10.2020 09:23:05 CET | Pressemelding

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare! Blant årets nominerte har vi Tim Wendelboe, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Facebook og Matkanalen 7. desember.

De nominerte til Matprisen 2019 er klare!3.10.2019 08:30:07 CEST | Pressemelding

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.

De nominerte til Matprisen 2018 er klare!23.10.2018 09:00:00 CEST | Pressemelding

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte. Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye