Coop Norge og Obs topper viktig bærekraftskåring14.3.2023 11:49:06 CET | Coop Norge | PressemeldingNorske forbrukere rangerer Coop Norge og Obs som bransjevinnere i Sustainable Brand Index 2023.
Lite surdeigsbakeri stakk av med Norges viktigste matpris!25.11.2021 21:00:00 CET | DebioInfo | PressemeldingIlle brød vant Matprisen 2021! «Under pandemien ble vi alle klar over hvor viktig den hverdagslige matkulturen er» sier Andreas Viestad fra Matprisens jury. Både underdogs og store aktører ble vinnere under årets prisutdeling for bærekraftig mat i Norge.
Dette er de nominerte til Matprisen 2021!15.9.2021 10:58:07 CEST | DebioInfo | PressemeldingMatprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets prisutdeling.
Forlot storbykjøkken for småbruk og vant den gjeveste matprisen!8.12.2020 11:23:04 CET | DebioInfo | PressemeldingRestauratør Halvar Ellingsen vant Matprisen 2020! Rest ble kåret til Årets kjøkken! Rørosmeieriet ble Årets produsent! «Årets nominerte og vinnere er alle samme sterke kandidater og fortjener ros for sitt arbeid for mer bærekraftige matsystemer», sier juryleder Marte von Krogh.
Bygdø Kongsgård vinner landbrukspris i Oslo4.11.2020 11:30:00 CET | Innovasjon Norge | PressemeldingBygdø Kongsgård er en økologisk gård som drives av Norsk Folkemuseum. Gården er i dag Oslos største økologiske melkeprodusent, og tilbyr besøkstun, rideskole, ulike kurs, økologisk matproduksjon, kafé og gartneri. Nå har de fått Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Oslo.
De nominerte til Matprisen 2020 er klare!29.10.2020 09:23:05 CET | DebioInfo | PressemeldingMatprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare! Blant årets nominerte har vi Tim Wendelboe, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Facebook og Matkanalen 7. desember.
Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70%14.9.2020 07:00:00 CEST | Hovelsrud | PressemeldingHovelsrudkylling lanserer i september en forpakning som reduserer plasten med over 70%.
De nominerte til Matprisen 2019 er klare!3.10.2019 08:30:07 CEST | DebioInfo | PressemeldingMatprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.
Flere velger norsk mat når de kan19.11.2018 08:21:56 CET | Stiftelsen Norsk Mat | Pressemelding- Stadig fler forbrukere sier at de velger norsk mat når de kan. Nyt Norge er hovedmerket de orienterer seg etter i butikken. Denne forbrukerinnsikten må norske matprodusenter bruke for alt det er verdt i konkurransen mot stadig mer importert mat og drikke. Å opprettholde salget av norsk mat krever at vi drar lasset sammen, sier Nina Sundqvist.
De nominerte til Matprisen 2018 er klare!23.10.2018 09:00:00 CEST | DebioInfo | PressemeldingMatprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte. Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.
Oppskriften på Norges beste frokost28.6.2017 13:34:22 CEST | Scandic Hotels | PressemeldingUnik service, dedikerte medarbeidere og fokus på lokale råvarer og bærekraft er nøkkelord når Scandic skal gjenerobre frokosttronen det uoffisielle NM i hotellfrokost. I år er hele fem av åtte sultne finalister Scandic-hoteller.
Lakse-Mikal hedret igjen28.9.2016 10:39:23 CEST | Stiftelsen Norsk Mat | Pressemelding- Mikal ser ut til å skape unike smaksopplevelser uansett hva han han får i nevene. Kanskje ikke så rart når han kombinerer topp råvare og håndverksmessig kunnskap med et brennende ønske om å lage den beste røykalaksen, sa adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist da hun hedret to typer røykelaks fra Mikals laks med Spesialitet-merket for unik smak.
Filmen «Brev til fremtiden» vant Coop Miljøpris!16.6.2016 11:02:56 CEST | Coop Norge | PressemeldingVinneren av Coop Miljøpris 2016 er Helge Kallevik (26) fra Tysvær i Rogaland. Kallevik mottok i går prisen under Årsmøtet Coop Norge i Trondheim.
Coop møter øko-trenden med friske nyheter15.2.2016 09:41:20 CET | Coop Norge | PressemeldingUtviklingen er klar - folk vil ha mer økologisk. Nå slår Coop et slag for sjømaten og lanserer blant annet økologiske blåskjell og laks i Änglamark-serien.
Jakter den beste økofilmen1.2.2016 12:01:31 CET | Coop Norge | PressemeldingCoop omsetter økologiske matvarer for mer enn noensinne. Innen barnemat står de økologiske produktene for nesten 50 prosent av salget. Nå inviterer Coop sine kunder, medlemmer og andre til å lage en reklamefilm som forteller hvorfor vi bør spise økologisk mat.
Coop først med økomerking30.10.2015 08:00:00 CET | Coop Norge | AktueltCoop Mega og ICA er valgt ut til et pilotprosjekt for økomerking av dagligvarebutikker. Merkeordningen skal gi butikkene rett til å bruke valørmerkene gull-, sølv- eller bronse-merke avhengig av hvor stor del av omsetningen som er fra økologiske produkter.
Spennande kamp om årets nasjonale bygdeutviklingspris18.12.2013 09:30:00 CET | Innovasjon Norge | PressemeldingAntistoff frå egg, produksjon og foredling av løk eller ein «Inn på tunet» gard? Vinnaren av Innovasjon Noregs nasjonale bygdeutviklingspris vert å finna blant desse. Prisen som er på heile 250 000 kroner, vert delt ut under opninga av den norske standen på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin 16. januar 2014.
Fare for tomme hyller14.11.2012 08:00:22 CET | KIWI Minipris | PressemeldingMomskuttkampanjen på økologiske matvarer fra dagligvarekjeden KIWI har skapt rekordetterspørsel blant norske forbrukere. Økningen er så stor at kjeden frykter tomme hyller.
56 prosent økning av økologiske matvarer13.11.2012 10:20:22 CET | KIWI Minipris | PressemeldingResponsen på KIWI sin momskuttkampanje på økologiske matvarer har vært overveldende. Siden kampanjestart 22. oktober har salget økt med 56 prosent.
KIWI kutter ”momsen” på alle økologiske varer22.10.2012 09:00:24 CEST | KIWI Minipris | PressemeldingFra mandag 22. oktober kutter dagligvarekjeden KIWI prisene tilsvarende momsen på alle økologiske matvarer. KIWI ønsker med momskuttkampanjen å gjøre det enklere for folk å velge økologisk, og oppfordrer samtidig politikerne til å følge etter og gjøre økologisk mat billigere.