De nominerte til Matprisen 2018 er klare!
“Det er en ære å bli nominert, dette er virkelig lønn for alt strevet det er å drive en topprestaurant i utkanten basert på de lokale råvarene rundt oss og råvarene fra vår egen gård.” Sier Thomas Valø som er nominert i kategorien Årets kokk. Valø driver restauranten Buøy Gård i Trøndelag.
“Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa,” sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.
Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).
De nominerte til Matprisen 2018 er:
Matprisen Heinrich Jung, Hedmark Matsentralen Norge Mestringsguiden, Oslo |
Årets kjøkken Ben Reddik, Oslo Restaurant Kontrast, Oslo Røst Teaterbistro, Trøndelag |
Årets produsent Ask gård, Oppland Balholm, Sogn og Fjordane Grindal ysteri, Trøndelag |
Debioprisen Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland Ett bord, Oslo Fosen folkehøgskole, Trøndelag |
Årets formidler Green Bonanza Harvest Magazine Sogn Jord- og hagebruksskule |
Årets kokk Astrid Regine Nässlander, Nordland Hanne Frosta, Hordaland Thomas Valø, Trøndelag |
Barne- og ungdomsprisen Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet Oppistua Øye, Møre og Romsdal |
Kandidatene til Utfordrerprisen vil annonseres senere.
Pressebilder av de nominerte: https://drive.google.com/drive/folders/121Cm3NWEDw6NtrOrI6-qvVHseEZ9UWDa?usp=sharing
Les mer om juryen for Matprisen 2018 (http://matprisen.no/juryen/ ) og de nominerte (http://matprisen.no/nominerte/).
Våre samarbeidspartnere er Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Cultura Bank, EHS, Norges Bondelag, og Vippa!
Les mer om våre samarbeidspartnere her: http://matprisen.no/samarbeidspartnere/
For mer informasjon og jurybegrunnelser, samt presseakkreditering, kontakt:
Idun Leinaas, prosjektleder Matprisen og leder DebioInfo
Tlf. 917 32 877 // e-post: idun@debioinfo.no
Nøkkelord
Kontakter
Idun LeinaasLeder i DebioInfo
Tel:917 32 877idun.leinaas@debioinfo.noBilder
Lenker
Om DebioInfo
Matprisen er hele landets hyllest til de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Enten det er bønder, kokker, små, store, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.
Matprisen ble etablert i 2014 av DebioInfo og ØQ- økologisk mat i storhusholdninger, og går av stabelen for femte gang 19. november 2018 på Vippa i Oslo. Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid; *Lag mat fra bunnen av * Bruk mer grønnsaker, belgvekster og korn * Tenk sesong * Gjør bevisste valg av kjøtt og sjømat * Reduser matsvinnet * Bruk mer økologisk.
Mer om Et bærekraftig måltid:debio.no/et-baerekraftig-maaltid/
Matprisen prisutdeling avholdes den 19. november i 2018 på Vippa i Oslo.
Følg pressemeldinger fra DebioInfo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DebioInfo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra DebioInfo
Lite surdeigsbakeri stakk av med Norges viktigste matpris!25.11.2021 21:00:00 CET | Pressemelding
Ille brød vant Matprisen 2021! «Under pandemien ble vi alle klar over hvor viktig den hverdagslige matkulturen er» sier Andreas Viestad fra Matprisens jury. Både underdogs og store aktører ble vinnere under årets prisutdeling for bærekraftig mat i Norge.
Dette er de nominerte til Matprisen 2021!15.9.2021 10:58:07 CEST | Pressemelding
Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets prisutdeling.
Forlot storbykjøkken for småbruk og vant den gjeveste matprisen!8.12.2020 11:23:04 CET | Pressemelding
Restauratør Halvar Ellingsen vant Matprisen 2020! Rest ble kåret til Årets kjøkken! Rørosmeieriet ble Årets produsent! «Årets nominerte og vinnere er alle samme sterke kandidater og fortjener ros for sitt arbeid for mer bærekraftige matsystemer», sier juryleder Marte von Krogh.
De nominerte til Matprisen 2020 er klare!29.10.2020 09:23:05 CET | Pressemelding
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare! Blant årets nominerte har vi Tim Wendelboe, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Facebook og Matkanalen 7. desember.
De nominerte til Matprisen 2019 er klare!3.10.2019 08:30:07 CEST | Pressemelding
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.