Dette er de nominerte til Matprisen 2021!
I 2021 videreføres og utvides det gode samarbeidet med Matkanalen, og årets vinnere blir annonsert under prisutdelingen som avholdes på DogA og sendes i beste sendetid på Matkanalen den 25. november. Samtidig vil også årets vinner av stipendet til KokkeKarlas Legat offentliggjøres. Dette stipendent deles ut til en ung kvinnelig kokk.
De nominerte til Matprisen 2021 er:
Matprisen
Christopher Haatuft
Ille brød
LOKAL
Årets kjøkken
Breddos Tacos
Einer
Fagn
Årets produsent
Gunnar Klo
Lofoten gårdsysteri
Økologisk spesialkorn
Årets formidler
Hanne-Lene Dahlgren
Kathrine Kinn
Maria Berg Hestad
Årets storkjøkken
BAHR/Annerledes personalrestauranter AS
Granly Stiftelse
Sundvolden Hotel
Barne- og ungdomsprisen
Folkelig
Spis opp maten
Viken fylkeskommune
Debio-prisen
De Haes gartneri
Jakobs brød
Norsk Ullgris
«Vi er innmari stolte og beæret over å bli nominert til denne utrolige prisen så kort tid etter at vi åpnet i Oslo. Takk for at dere ser og anerkjenner den jobben vårt team gjør hver dag for å feire Mexicos kultur og gastronomi!», sier Nud Dudhia fra Breddos Tacos som er nominert til Årets kjøkken.
«Vi er utrolig beæret over å være nominert til Barne- og ungdomspris! Dette er en nominasjon som henger høyt hos oss og vi er ydmyke over å få være i godt selskap med så mange dyktige nominerte aktører. Det er mye hardt arbeid og optimisme som ligger bak prosjektene våre og denne nominasjonen gir oss ekstra driv til arbeidet vårt med å gi alle barn og unge mulighet til å lære seg om mat som er bra for kroppen og kloden», jubler Kathrine Marthinsen fra Folkelig.
«Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid», sier juryleder for Matprisen 2021 Marte von Krogh.
Juryen er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Alle i juryen har fokus på bærekraftig matproduksjon og i år består juryen av; Marte von Krogh (juryleder og leder for Matvalget), Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Stina Mehus (økobonde på Eiketoppen), Thomas Horne (forfatter og foredragsholder) og Vegard Botterli (kommunikasjonsrådgiver i NORSØK).
Les mer om juryen for Matprisen 2021 og de nominerte. Vinnerne av de sju prisene vil kåres 25. november på Matkanalen.
Hvis du vil se dette innholdet fra matprisen.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Kathrine Kinn. Foto: Kathrine Kinn
«Å bli nominert oppleves som en veldig fin anerkjennelse av arbeidet mot det som er målet mitt, et jordbruk som leverer på samfunnsoppdraget, det vil si nok og trygg mat til folk, uten å redusere framtidige generasjoners mulighet til det samme», sier Kathrine Kinn. Hun er nominert til Årets formidler.
Pressebilder av alle de nominerte finnes her (legges til fortløpende). Kreditering i filnavn.
Matprisen arrangeres av Debio i samarbeid med Coop Änglamark, Meny Matskatter fra Norge, Rema 1000, Millum, Asko Servering, Nortura, Økologisk Norge, Nores, Norges Bondelag, Landbruksdirektoratet, Matkanalen og Økologisk.no!
Hvis du vil se dette innholdet fra matprisen.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
De Haes gartneri. Foto: Josefine Linder
Nøkkelord
Kontakter
Else Skålvoll ThorenfeldtProsjektleder
Kontakt for informasjon om prisutdelingen
Peter Møllerrådgiver kommunikasjon og utvikling
Kontakt for informasjon om nominerte
Bilder
Lenker
Om DebioInfo
- Laget fra bunnen av
- Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn
- Sesongbasert
- Med bevisste valg av kjøtt og sjømat
- Med fokus på å redusere matsvinn
- Med økologiske råvarer
Følg pressemeldinger fra DebioInfo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DebioInfo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra DebioInfo
Lite surdeigsbakeri stakk av med Norges viktigste matpris!25.11.2021 21:00:00 CET | Pressemelding
Ille brød vant Matprisen 2021! «Under pandemien ble vi alle klar over hvor viktig den hverdagslige matkulturen er» sier Andreas Viestad fra Matprisens jury. Både underdogs og store aktører ble vinnere under årets prisutdeling for bærekraftig mat i Norge.
Forlot storbykjøkken for småbruk og vant den gjeveste matprisen!8.12.2020 11:23:04 CET | Pressemelding
Restauratør Halvar Ellingsen vant Matprisen 2020! Rest ble kåret til Årets kjøkken! Rørosmeieriet ble Årets produsent! «Årets nominerte og vinnere er alle samme sterke kandidater og fortjener ros for sitt arbeid for mer bærekraftige matsystemer», sier juryleder Marte von Krogh.
De nominerte til Matprisen 2020 er klare!29.10.2020 09:23:05 CET | Pressemelding
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare! Blant årets nominerte har vi Tim Wendelboe, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Facebook og Matkanalen 7. desember.
De nominerte til Matprisen 2019 er klare!3.10.2019 08:30:07 CEST | Pressemelding
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.
De nominerte til Matprisen 2018 er klare!23.10.2018 09:00:00 CEST | Pressemelding
Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte. Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.