Bli med på korncruise i Telemark
Underveis blir det besøk hos en kornbonde midt i innhøstingen, omvisning på en av Norges mest innovative møller og bespisning hos en av Norges beste bakere.
Det er meldt godt vær, og det blir mange gode fotomuligheter underveis. Vi har også med egen fotograf som kan levere pressebilder kostnadsfritt.
Program for dagen (med forbehold om endringer):
0800: Avreise fra Oslo i minibuss.
1100: Vi besøker kornbonden Ole Einar Amlie i Skien som viser oss rundt og forteller hvordan kornproduksjon foregår.
1200: Vi busser til Løveid sluser, der vi går ombord i M/S Erik som tar oss gjennom slusene i Telemarkskanalen ned til Skien. Det serveres lunsj ombord.
1430: Besøk hos Norgesmøllene i Skien, en av Norges mest moderne møller.
1600: Vi går ombord i M/S Erik igjen som tar oss til Porsgrunn.
1700: Besøk hos Fredrik Lønne i Harmoni Håndverksbakeri, som snart deltar i Nordisk mesterskap i baking. Vi avslutter besøket med en enkel brødmiddag.
1900: Avreise fra Porsgrunn i minibuss.
Ca 2100: Ankomst Oslo.
Vi kan være behjelpelige med å ordne alternativ transport ved behov.
OBS: Begrenset antall plasser, ta direkte kontakt dersom dere ønsker å delta på hele eller deler av programmet.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noOm Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
