Bli med på korncruise i Telemark
Underveis blir det besøk hos en kornbonde midt i innhøstingen, omvisning på en av Norges mest innovative møller og bespisning hos en av Norges beste bakere.
Det er meldt godt vær, og det blir mange gode fotomuligheter underveis. Vi har også med egen fotograf som kan levere pressebilder kostnadsfritt.
Program for dagen (med forbehold om endringer):
0800: Avreise fra Oslo i minibuss.
1100: Vi besøker kornbonden Ole Einar Amlie i Skien som viser oss rundt og forteller hvordan kornproduksjon foregår.
1200: Vi busser til Løveid sluser, der vi går ombord i M/S Erik som tar oss gjennom slusene i Telemarkskanalen ned til Skien. Det serveres lunsj ombord.
1430: Besøk hos Norgesmøllene i Skien, en av Norges mest moderne møller.
1600: Vi går ombord i M/S Erik igjen som tar oss til Porsgrunn.
1700: Besøk hos Fredrik Lønne i Harmoni Håndverksbakeri, som snart deltar i Nordisk mesterskap i baking. Vi avslutter besøket med en enkel brødmiddag.
1900: Avreise fra Porsgrunn i minibuss.
Ca 2100: Ankomst Oslo.
Vi kan være behjelpelige med å ordne alternativ transport ved behov.
OBS: Begrenset antall plasser, ta direkte kontakt dersom dere ønsker å delta på hele eller deler av programmet.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noOm Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom