Bak med appelsin til påske
Selv om vi i dag har tilgang til appelsiner hele året er det en spesiell påsketradisjon i Norge. Det skyldes at frukten tidligere kom til landet i vinterhalvåret og var spesielt søte frem mot påske.
– Appelsiner på påskefjellet minner oss om at sola har snudd og at vi går lysere tider i møte. Det er et koselig vårtegn når vi igjen finner frem oppskrifter på bakst og kaker med den søte sitrusfrukten i seg, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Nordbø, som også er utdannet ernæringsfysiolog, anbefaler gjerne mer bruk av appelsin i baksten.
– Appelsiner gir energi, er fulle av C-vitaminer og virker ofte forfriskende og oppkvikkende i smaken. Kombinasjonen av sødme og syrlighet løfter baksten og tilfører det lille ekstra, forklarer hun.
Sjokoladefondant i appelsinskall
Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte desserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med! Dessuten kan du lage dem klare i god tid før du skal servere dem. Pakker du de ustekt i aluminiumsfolie kan du ta sjokoladefondantene med på tur og steke på bålet.
Appelsinmuffins er søte, små energibomber som garantert blir en favoritt til påskekosen. Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak. Lager du dem uten glasur kan du enkelt slenge dem i fryseren og ta dem frem ved en passende anledning. Denne røren kan du også bruke til en saftig appelsinkake hvis du steker den i springform.
I påsken samles gjerne venner og familie. Denne saftige 3-lags sjokoladekaken med appelsinkrem faller garantert i smak hos både barn og voksne.
Ønsker du et glutenfritt alternativ, anbefales MatPrat sin appelsinkake uten mel. Den er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er dermed en saftig og smakfull appelsinkake også for de med cøliaki.
Påskebrød med sjokolade og appelsin
Dette brødet, som nærmest er en kake, baker du etter samme prinsipp som croissanter. Med sprø utside og myk krumme er det et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.
Denne luksusversjonen av havregrøt har virkelig tatt av den siste tiden, og spesielt denne med smak av appelsin servert med masse karamellsaus.
– Alle disse oppskriftene kan like gjerne nytes til kaffen som i matpakken på påskefjellet, oppfordrer Nordbø, og ønsker hele Norge en riktig god påske.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder


Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
