Opplysningskontoret for brød og korn

Bak med appelsin til påske

Del

Nordmenn elsker appelsiner til påske. De egner seg godt i bakst også! Her finner du 6 oppskrifter med appelsin til påskekosen.

Sjokoladefondant i appelsinskall, FOTO: BRODOGKORN.NO
Sjokoladefondant i appelsinskall, FOTO: BRODOGKORN.NO

Selv om vi i dag har tilgang til appelsiner hele året er det en spesiell påsketradisjon i Norge. Det skyldes at frukten tidligere kom til landet i vinterhalvåret og var spesielt søte frem mot påske.

– Appelsiner på påskefjellet minner oss om at sola har snudd og at vi går lysere tider i møte. Det er et koselig vårtegn når vi igjen finner frem oppskrifter på bakst og kaker med den søte sitrusfrukten i seg, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Nordbø, som også er utdannet ernæringsfysiolog, anbefaler gjerne mer bruk av appelsin i baksten.

– Appelsiner gir energi, er fulle av C-vitaminer og virker ofte forfriskende og oppkvikkende i smaken. Kombinasjonen av sødme og syrlighet løfter baksten og tilfører det lille ekstra, forklarer hun.

Sjokoladefondant i appelsinskall

Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte desserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med! Dessuten kan du lage dem klare i god tid før du skal servere dem. Pakker du de ustekt i aluminiumsfolie kan du ta sjokoladefondantene med på tur og steke på bålet.

Appelsinmuffins

Appelsinmuffins er søte, små energibomber som garantert blir en favoritt til påskekosen. Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak. Lager du dem uten glasur kan du enkelt slenge dem i fryseren og ta dem frem ved en passende anledning. Denne røren kan du også bruke til en saftig appelsinkake hvis du steker den i springform.

Påskekake med appelsinkrem

I påsken samles gjerne venner og familie. Denne saftige 3-lags sjokoladekaken med appelsinkrem faller garantert i smak hos både barn og voksne.

Appelsinkake uten mel

Ønsker du et glutenfritt alternativ, anbefales MatPrat sin appelsinkake uten mel. Den er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er dermed en saftig og smakfull appelsinkake også for de med cøliaki.

Påskebrød med sjokolade og appelsin

Dette brødet, som nærmest er en kake, baker du etter samme prinsipp som croissanter. Med sprø utside og myk krumme er det et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.

Baked oats med appelsin

Denne luksusversjonen av havregrøt har virkelig tatt av den siste tiden, og spesielt denne med smak av appelsin servert med masse karamellsaus.

– Alle disse oppskriftene kan like gjerne nytes til kaffen som i matpakken på påskefjellet, oppfordrer Nordbø, og ønsker hele Norge en riktig god påske.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sjokoladefondant i appelsinskall, FOTO: BRODOGKORN.NO
Sjokoladefondant i appelsinskall, FOTO: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde
Appelsinmuffins, foto: BRODOGKORN.NO
Appelsinmuffins, foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde
Påskekake med appelsinkrem, foto: BRODOGKORN.NO
Påskekake med appelsinkrem, foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde
Appelsinkake uten mel, foto: MATPRAT.NO
Appelsinkake uten mel, foto: MATPRAT.NO
Last ned bilde
Påskebrød med sjokolade og appelsin, Foto: BRODOGKORN.NO
Påskebrød med sjokolade og appelsin, Foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde
Bakes oats med appelsin, Foto: BRODOGKORN.NO
Bakes oats med appelsin, Foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde
Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, anbefaler appelsin i baksten til påske. Foto: BRODOGKORN.NO
Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, anbefaler appelsin i baksten til påske. Foto: BRODOGKORN.NO
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom