Bak med appelsin til påske
Selv om vi i dag har tilgang til appelsiner hele året er det en spesiell påsketradisjon i Norge. Det skyldes at frukten tidligere kom til landet i vinterhalvåret og var spesielt søte frem mot påske.
– Appelsiner på påskefjellet minner oss om at sola har snudd og at vi går lysere tider i møte. Det er et koselig vårtegn når vi igjen finner frem oppskrifter på bakst og kaker med den søte sitrusfrukten i seg, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Nordbø, som også er utdannet ernæringsfysiolog, anbefaler gjerne mer bruk av appelsin i baksten.
– Appelsiner gir energi, er fulle av C-vitaminer og virker ofte forfriskende og oppkvikkende i smaken. Kombinasjonen av sødme og syrlighet løfter baksten og tilfører det lille ekstra, forklarer hun.
Sjokoladefondant i appelsinskall
Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte desserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med! Dessuten kan du lage dem klare i god tid før du skal servere dem. Pakker du de ustekt i aluminiumsfolie kan du ta sjokoladefondantene med på tur og steke på bålet.
Appelsinmuffins er søte, små energibomber som garantert blir en favoritt til påskekosen. Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak. Lager du dem uten glasur kan du enkelt slenge dem i fryseren og ta dem frem ved en passende anledning. Denne røren kan du også bruke til en saftig appelsinkake hvis du steker den i springform.
I påsken samles gjerne venner og familie. Denne saftige 3-lags sjokoladekaken med appelsinkrem faller garantert i smak hos både barn og voksne.
Ønsker du et glutenfritt alternativ, anbefales MatPrat sin appelsinkake uten mel. Den er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er dermed en saftig og smakfull appelsinkake også for de med cøliaki.
Påskebrød med sjokolade og appelsin
Dette brødet, som nærmest er en kake, baker du etter samme prinsipp som croissanter. Med sprø utside og myk krumme er det et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.
Denne luksusversjonen av havregrøt har virkelig tatt av den siste tiden, og spesielt denne med smak av appelsin servert med masse karamellsaus.
– Alle disse oppskriftene kan like gjerne nytes til kaffen som i matpakken på påskefjellet, oppfordrer Nordbø, og ønsker hele Norge en riktig god påske.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom