Agder EnergiAgder Energi

Agder Energi og HitecVision inngår partnerskap

Del

Norge har verdens beste forutsetninger for å utvikle grønn industri. Derfor går Agder Energi og HitecVision nå sammen om en helhetlig satsing for å utvikle nye selskaper i den grønne omstillingen.

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.  FOTO: Agder Energi
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO: Agder Energi

- Det er sterke drivkrefter i Europa og Norge som fremmer bærekraftige løsninger for å nå klimamålene. I partnerskap med HitecVision vil vi utvikle nye forretningsmuligheter for å befeste Norge som en energinasjon også i fremtiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.

- I vår region har vi et godt utgangspunkt for utvikling av ny, grønn industri. Vårt overskudd av fornybar kraft, ledige arealer og et stort og høykompetent offshore-miljø gir oss store fortrinn. I tillegg ligger vi nær Europa og noen av verdens beste havvindressurser, som gir gode muligheter for en lønnsom vekst inn i en fornybar fremtid, sier Syvertsen.

EU har som mål å fase ut all bruk av olje og gass innen 2050, med betydelige kutt allerede innen 2030. Norge har et godt utgangspunkt for å beholde posisjonen som en sentral energinasjon i Europa gjennom målrettet arbeid innen områder som kraftutveksling, havvind og hydrogen. Partnerskapet forener to ledende industrimiljøer innen energi, og sammen vil Agder Energi og HitecVision utnytte mulighetene til å skape verdier og sette fart i det grønne skiftet.

Ole Ertvaag, CEO og Founding Partner i HitecVision kommenterer: - Vi har arbeidet med å utvikle selskaper i oljesektoren i over 35 år, og nå ser vi også stadig flere muligheter innen fornybar energi og infrastruktur. Med denne avtalen kombinerer vi Agder Energis sterke posisjon og brede kompetanse innen fornybar med vår lange erfaring i å etablere og bygge nye selskaper. Det gir oss samlet styrke til å gjennomføre lønnsomme og bærekraftige industrielle satsinger i nye og raskt voksende markeder.

Flere industrielle satsinger
Partnerne er allerede i gang med å vurdere flere mulige industrisatsinger, som både kan skape arbeidsplasser og fremme overgangen til et mer bærekraftig samfunn

- Vi tror på det å tenke stort tidlig. Partnerskapet med HitecVision er en allianse mellom kraft, kompetanse og kapital, der selskapenes styrker utfyller hverandre. Samtidig vil satsingen bidra til å sette regionen i førersetet for det grønne industriskiftet i Norge, sier Steffen Syvertsen.

Nøkkelord

Kontakter

Jon VatnalandSenior Partner, HitecVision

Tel:90 50 00 16

Bilder

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.  FOTO: Agder Energi
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO: Agder Energi
Last ned bilde
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO: Agder Energi
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO: Agder Energi
Last ned bilde
Ole Ertvaag, CEO og Founding Partner i HitecVision. FOTO: HitecVision
Ole Ertvaag, CEO og Founding Partner i HitecVision. FOTO: HitecVision
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Om Agder Energi:

Agder Energi er et ledende norsk fornybarkonsern som leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Konsernet har rundt 900 ansatte og har hovedkontor i Kristiansand.

Agder Energi eies av kommunene på Agder med til sammen 54,47 % av aksjene, og Statkraft Industrial Holding AS med 45,53 % av aksjene. 

www.ae.no

 

Om HitecVision:

HitecVision er et private equity-selskap med fokus på den europeiske energisektoren. Vi forvalter rundt 60 milliarder kroner og har kontorer i Stavanger, Oslo og London. Våre om lag 65 ansatte arbeider med å etablere og utvikle vellykkede selskaper, i samarbeid med selskapenes ledelse og styre.

HitecVision investerer i energiprodusenter og infrastrukturselskaper med vekstpotensial og kapital­behov, selskaper som har potensiale til over tid å oppnå en betydelig størrelse og selvfinansiert vekst – innen rammene for overgangen til et lavkarbonsamfunn.

www.hitecvision.com

 

 

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom