Det er tid for påskekos

Norstat har gjennomført undersøkelsen for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). En representativ gruppe av personer i Norge over 15 år har blitt spurt om hva de helst spiser til middag på en fredag eller lørdag når de skal ha litt ekstra kos.
Biff og pizza er på kosetoppen
Halvparten av befolkningen har svart enten biff eller pizza, mens 4 av 10 personer har svart taco. Kanskje ikke så overraskende, men er det egentlig maten eller situasjonen som skaper kosen? Vi har nok alle våre ulike referanser til kos, men enten det er vinglasset eller sjokoladen, biffen eller tacoen kan vi ofte se tilbake på hyggelige øyeblikk og huske situasjonen bedre enn akkurat hva vi spiste. Gode minner skapes når vi har god tid til å lage og spise maten, gjerne sammen med andre.
- Det er ikke noen motsetning i å kose seg og å spise en sunn og god middag, sier informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen. Bruk gjerne påskeferien til å finne nye tilbehør til dine favorittretter. Det skaper større variasjon og mer spennende mat.
Tilbehøret skaper nye retter av gamle travere
Bruker du pommes frites og bearnaisesaus til biffen blir måltidet tungt. Hvis du ovnsbaker noen rotgrønnsaker sammen med potetbåter får du en et fantastisk smakfullt tilbehør til biffen. Andre gode tilbehør kan være ovnsbakte grønnsaker med potetbåter, eller ratatouille, en fransk grønnsaksgryte som blir både grønnsaker og saus i ett. Forsøk deg frem til du finner din favoritt.
Det er hyggelig å lage pizza sammen. Kanskje er du klar for å lage en alternativ pizza med blomkålbunn og grønnsaktopping? Det er enklere enn du tror. Går dere for en klassisk variant kan vi anbefale å ha en grønn salat sammen med pizzaen. La det grønne få sin naturlige plass på tallerken – det blir fargerikt, sunt og smakfullt, og gir på alle måter en god magefølelse.
Smågodt til kvelds
Verdens beste dessert er et stort fat med oppskåret frukt og bær. Sett det frem sammen med noen nøtter og dere er klare for en hyggelig spillkveld. Tenn lys, finn frem et brettspill, eller en påskequizz og gjør dere klar for kos med familie og venner.
Nøkkelord
Kontakter
Informasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder

Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
Ferske tall: «Alle» nordmenn elsker norske jordbær!26.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hele 95 prosent av nordmenn sier de gleder seg til å spise norske jordbær. Her er tipsene som gjør at smaken faktisk blir enda bedre – og som gjør at du unngår bløte og uappetittlige bær.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom