Opplysningskontoret for frukt og grønt

Disse grønnsakene får TikTok til å koke

Del

Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.

En hverdagsgrønnsak mange overser – den «kjedelige» kålen – kan bli utrolig god med litt ny vri.
En hverdagsgrønnsak mange overser – den «kjedelige» kålen – kan bli utrolig god med litt ny vri.

– Det er gøy å se hvordan litt hverdagslige grønnsaker går viralt fordi de lages på nye måter. Jeg ser ofte videoer som får meg til å tenke at akkurat sånn har jeg ikke smakt potet før. Og da må jeg jo prøve det, sier Torjus Bredvold matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. 

Disse rettene er hot på TikTok: 

Sprø poteter i alle former

Poteten har fått ny status som kreativ stjerne. Knuste, friterte, ovnsbakte eller som tynne potettårn – alt handler om tekstur, smak og crunch. 

Kålbiffer (Cabbage Steaks)

Tykkeskårne kålskiver bakt i ovn med smør, hvitløk og urter er i vinden. Mange topper dem med parmesan, asiatiske sauser eller spicy dressinger. 

Hot honey på grønnsaker

Honning tilsatt chili og finhakkede grønnsaker og urter dryppes over for eksempel gulrot og blomkål. Kombinasjonen av søtt og sterkt treffer både smaksløkene – og algoritmen. 

Tray bakes – grønnsaker i form

Enkle alt-i-ett-former med grønnsaker kjøtt og/eller fiks, olje og krydder er populære oppskrifter. Raskt, sunt og perfekt for travle dager. 

Hasselback-effekten lever videre

Snittede og ovnsbakte grønnsaker med smør og urter er fortsatt en visuell og smakfull favoritt. Potet, rødbete og gulrot får nytt liv med denne teknikken. 

– Det er tydelig at folk ønsker mat som er både inspirerende og enkel. Grønnsaker kan tilberedes på så mange måter som gjør at det får forskjellige smaker, men ofte holder det bare med en enkel liten vri, avslutter Bredvold. 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye