Disse grønnsakene får TikTok til å koke
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.

– Det er gøy å se hvordan litt hverdagslige grønnsaker går viralt fordi de lages på nye måter. Jeg ser ofte videoer som får meg til å tenke at akkurat sånn har jeg ikke smakt potet før. Og da må jeg jo prøve det, sier Torjus Bredvold matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Disse rettene er hot på TikTok:
Sprø poteter i alle former
Poteten har fått ny status som kreativ stjerne. Knuste, friterte, ovnsbakte eller som tynne potettårn – alt handler om tekstur, smak og crunch.
Kålbiffer (Cabbage Steaks)
Tykkeskårne kålskiver bakt i ovn med smør, hvitløk og urter er i vinden. Mange topper dem med parmesan, asiatiske sauser eller spicy dressinger.
Hot honey på grønnsaker
Honning tilsatt chili og finhakkede grønnsaker og urter dryppes over for eksempel gulrot og blomkål. Kombinasjonen av søtt og sterkt treffer både smaksløkene – og algoritmen.
Tray bakes – grønnsaker i form
Enkle alt-i-ett-former med grønnsaker kjøtt og/eller fiks, olje og krydder er populære oppskrifter. Raskt, sunt og perfekt for travle dager.
Hasselback-effekten lever videre
Snittede og ovnsbakte grønnsaker med smør og urter er fortsatt en visuell og smakfull favoritt. Potet, rødbete og gulrot får nytt liv med denne teknikken.
– Det er tydelig at folk ønsker mat som er både inspirerende og enkel. Grønnsaker kan tilberedes på så mange måter som gjør at det får forskjellige smaker, men ofte holder det bare med en enkel liten vri, avslutter Bredvold.
Nøkkelord
Kontakter
Torjus Lunder BredvoldOpplysningskontoret for frukt og grønt- matfaglig rådgiver
Tel:48 21 74 54torjus@frukt.noOm oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom