7 brødgaver – og tips til lekker innpakning
Et nybakt brød er en kjærkommen gave proppfull av kjærlighet. Her er 7 brød som er supre å gi bort. Alle har en unik innpakning, som passer den heldige mottakeren helt perfekt.

– Lekker innpakning er det første man ser når man får en gave, og det er lite som skal til for å gjøre det lille ekstra. Jeg har tenkt nøye gjennom hvem som får brødet, om det er Mannen i ditt liv, svigermor eller den gravide venninnen, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig for foto i MatPrat.
Hun er minst like opptatt av innpakning og dekor, som selve gaven. Med silkepapir, linklede, grønne kvister og julepynt tryller hun frem lekker innpakning av brød og boller.
– Til kjekkasen, som får et røft og tøft, rustikt, sprøtt surdeigsbrød, har jeg valgt en sort eske, som gir et stramt og maskulint preg. I den andre enden av skalaen har jeg pakket inn to baguetter til svigermor i beige linduk med blondebånd og kvister.
Bakt med kjærlighet
– Brød er en ypperlig gave. Finnes det noe hyggeligere enn å våkne en travel hverdag og finne et brød utenfor døren? Alle liker brød, og tanken om at noen har brukt tid på å bake noe til deg, er rørende for de fleste. Brød og bakst er en gave bakt med kjærlighet, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Sammen med Anette har hun har valgt ut syv ulike brød og bakverk som passer godt til de heldige mottakerne, enten det er til den travle venninnen eller den som trenger en oppmuntring, nabofamilien som er i karantene, eller den som gleder seg veldig til jul.
– Du kan bake brødet rett før du skal gi det bort eller i god tid i forkant, fryse det ned og tine det før du pakker det inn til julepresang. Om du ikke har tid eller lyst til å bake selv, er det selvsagt lov medbrødgaver fra ditt lokale bakeri. Med Anettes nydelige innpakning, blir brødgaven fort en snakkis i lunsjen eller en hit på insta - noe som den heldigere mottakeren sent vil glemme.
O brød med din glede
Til mannen med stor M: Røft, rustikk og sprøtt surdeigsbrød i sort eske med sort silkepapir og dekorativ julepynt
Til den gravide: Rugbrød medmasse fiber og næring med et linhåndkle brettet som et bredt bånd på midten, med kvist, naturtråd og lekker julepynt.
Til svigermor: Luftige franske baguetter med hvit linduk med blondebånd og kvister.
Til vertinnen/venninnen:Saftig loffbakt i terrakottapotte med rødt silkebånd, julepynt og merkelapp.
Til den som gleder seg veldig til jul: Klassisk julebrød ibeige silkepapir, grøntvelurbåndog gullfarget julepynt
Til den som bare tenker på andre og glemmer seg selv i juleforberedelsene: Energirik og fruktig müslirundstykke med brunost i liten gavepose med juletrykk
Til familien som er i koronaisolasjon og trenger en oppmuntring: Søte kanelknuter på fat med cellofan, rødt silkebånd og eukalyptuskvister
Nøkkelord
Kontakter
Anette Fjelleng HansenMatfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig fotoMatPrat
Tel:48200344anette.hansen@matprat.noTorunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder







Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Italiensk favoritt på norske bord5.7.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding
Focaccia har seilt opp som en sommerfavoritt på norske matbord. Sprøtt, luftig og med utallige variasjonsmuligheter.
Bygg fremtiden med å se tilbake til fortiden28.6.2022 08:25:00 CEST | Pressemelding
Matsikkerhet har gått fra å være et kjedelig tema for de få til å bli svært dagsaktuelt. I Norge produseres det 600 000 tonn med bygg i året, men kun 3000 tonn blir brukt til matproduksjon. Bygg er en sunn, klimavennlig og smakfull råvare. Det er på tide at bygg får en større plass i kostholdet.
Rekordmange søkere til Skolebrødets dag – her er vinnerne!13.6.2022 09:03:26 CEST | Pressemelding
Fredag 17. juni, ved skoleårets slutt, får heldige klasser over hele landet servert nystekte skolebrød.
Torunn vil dele ut skolebrød til hele landet24.5.2022 07:51:46 CEST | Pressemelding
På skolebrødets dag 17. juni vil daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn dele ut skolebrød til skoleklasser i hele landet. Nå trenger hun hjelp til å finne ut hvem som skal få dem.
10 langpannekaker til 17. mai-festen9.5.2022 08:25:00 CEST | Pressemelding
Her er inspirasjon når du har lyst å prøve noe annet enn den klassiske sjokoladekaken i langpanne til 17. mai-festen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom