Folkehelseinstituttet stiller seg ikke bak strålerapport
Det henvises ofte til dette dokumentet som om Folkehelseinstituttet står bak rapportens innhold, sammen med Statens strålevern. FHI gjør det klart i et brev av 19. mai 2015 at det kun organiserte utvalgsarbeidet og publiserte rapporten, mens rapportens innhold helt og fullt er utvalgets eget ansvar.
Den såkalte "FHI-rapporten" ligger i dag til grunn for norsk helsepolitikk på området. Den er grunnlaget for at Norge i dag:
- anbefaler trådløse nett (i stedet for kablede nett) i skoler og barnehager
- i praksis ikke har noen begrensninger for hvor mobilbasestasjoner settes opp
- ikke anerkjenner el-overfølsomhet som en funksjonshemning, og anbefaler kognitiv terapi som behandlingstilbud til folk som er påviselig fysisk syke av EMF-eksponering
Rapporten hevder at dagens grenseverdier er tilstrekkelige for å beskytte mot helsevirkninger fra mobiler, trådløse nettverk og annen mikrobølget stråling og at helsereaksjoner ikke kan skyldes EMF. Den er fra flere faglige hold kritisert for at den er konstruert med samme metodiske svakheter, sviktende logikk og med samme konklusjoner som tilsvarende rapporter i Canada, Sverige, Frankrike, i EU og nå snart også fra WHO.
F.eks. har et tilsvarende utvalg i Canada etter en høring nylig fått "stryk" i nasjonalforsamlingen og blitt bedt om å revidere sitt arbeid grundig.
Den skjeve sammensetningen i disse utvalgene er også blitt kraftig kritisert: De domineres av "strålingsbyråkrater" som er kjent for å motarbeide ny innsikt fra cellebiologisk forskning.
Det er med brevet fra FHI nå slått fast at det er utvalget bak "FHI-rapporten" alene som står bak konklusjonen.
Dokumenter
Lenker
Om Folkets Strålevern
Følg pressemeldinger fra Folkets Strålevern
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Folkets Strålevern på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Folkets Strålevern
Italias regjering sier nei – nok en gang – til å øke strålegrenser til norske nivåer19.9.2023 09:19:09 CEST | Pressemelding
I Italia har trådløsbransjen igjen fått avslag på sitt ønske om høyere grenseverdier, som er en forutsetning for å kunne rulle ut 5G-nettet. Dermed holder landet fortsatt fast ved sine strålegrenser som er blant de strengeste i verden – og mye strengere enn Norges.
Fra Harvard, om korrupsjon i FCC30.6.2015 17:18:23 CEST | Pressemelding
Det er FCC som setter grenseverdiene for elektromagnetisk stråling i USA. I boken "Captured Agency" beskrives hvordan industrien styrer regulerende myndigheter. Hvordan er koblingen myndigheter/industri i Norge? Bildet over er fra en rettssak i Asker&Bærum Tingrett i år. En familie som blir utsatt for helt urimelig stråling gikk til sak mot Telenor. Mellom Telenor og Telenors advokat sitter Lars Klæboe fra Statens strålevern, som rådgiver for Telenors advokat under hele rettssaken. Lars Klæboe er også hovedvitnet til Telenor. Hvem er det Statens strålevern skal verne? "Something is rotten in the state of Denmark".
Mobilmaster på Bygdøy skole, åpent møte torsdag 25.6. kl 19:00 på skolen.24.6.2015 23:59:55 CEST | Pressemelding
Undervisningsbygg har sagt ja til å sette opp en 3,5 meter høy mobilmast på skolens tak for å bedre mobil- og trådløsdekningen i området. Foreldre og naboer fortviler.
Mer enn 200 forskere og 70 NGOer fra hele verden, oppfordrer FN og WHO til å gjøre tiltak for å beskytte mot eksponering for ikke-ioniserende elektromagnetiske felt30.5.2015 17:19:59 CEST | Pressemelding
Internasjonal appell: forskere og NGOer fra hele verden oppfordrer til beskyttelse mot eksponering fra ikke-ioniserende elektromagnetiske felt.
SCENIHR-rapporten møter kritikk30.4.2015 18:48:12 CEST | Pressemelding
Den nye undersøkelsen fra EU-kommisjonen om helserisikoen ved stråling (SCENIHR), publisert 6. mars 2015, er blitt møtt med hard kritikk. Undersøkelsen ble gjennomført av eksperter som er kjent for å nekte for at det fins en helserisiko når strålingen er for svak til å frambringe akutt varmeskade. SCENIHR-rapporten konkluderte med at overbevisende vitenskapelig belegg ikke fins for at slik risiko foreligger.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom