Forsker snur om mobilstråling – skaper strid

Del
Professor Alexander Lerchl har i mange år gått til sterke angrep på all forskning som viser helseskade fra mobilstråling, og hevdet at det må være feil. Nå har han snudd om.

I en ny forskningsstudie slår han og hans team av medforfattere fast at mobilstråling fra 3G/UMTS fremmer kreftvekst. Studien ble utført ved Jacobsburg universitetet i Bremen på et meget stort antall mus, og forfatterne regner overføringsverdien til mennesker som høy. Forfatterne understreker videre at kreftveksten ikke kan skyldes oppvarming av kroppsvev - ettersom strålingen lå langt under grenseverdiene, og at svakere stråling ga sterkere virkning. Også dette er i tråd med forskningen som Lerchl selv tidligere gikk til angrep på.

Studien utløser tydeligvis strid med finansieringskilden, som er de tyske strålevernsmyndighetene. Den har nå lenge foreligget halvveis publisert som korrektureksemplar, men det drøyer med ferdigstillingen.

(Lerchl A et al., Tumor promotion by exposure to radiofrequency electromagnetic fields below exposure limits for humans, Biochemical and Biophysical Research Communications, in press, Elsevier, 2015)

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Folkets Strålevern

Folkets Strålevern
Folkets Strålevern
Fjelkensvingen 10
1395 Hvalstad

http://www.folkets-stralevern.no
Folkets Strålevern er opprettet i erkjennelsen av at det finnes dokumentert, fagfellevurdert og publisert internasjonal forskning om helseskadelige effekter fra elektromagnetisk stråling (slik som i dag benyttes til trådløs kommunikasjon; mobiltelefoni, trådløse nettverk, osv.). Det er et betydelig problem for det norske folk at denne kunnskapen fremdeles ikke reflekteres i norske lover og forskrifter. Mennesker fortjener en etterrettelig, lyttende organisasjon som – uten en skjult agenda – har som formål å beskytte og informere.

Følg pressemeldinger fra Folkets Strålevern

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Folkets Strålevern på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Folkets Strålevern

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye