Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå kan vi nyte norske moreller

Del
De henger slett ikke så altfor høyt, ei heller er de sure, våre norske, kjøttfulle moreller. Og nå har sesongen startet opp, og den vil vare i flere uker framover. Norske moreller omtales som nærmest verdens beste. Og nå kan de nytes.
Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.
Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.

Det meldes om at avlingen blir bra med totalt anslått 488 tonn. De store pakkeriene i Lærdal, Hardanger Fjordfrukt, Utne og i Telemark er i full gang. Kvaliteten er svært bra.

Moreller er såkalte søtkirsebær. De kan være fra helt lyse røde til mørklilla i fargen, kjøttfulle, store og søte på smak.

Det latinske navnet er Prunus avium og de stammer fra fuglekirsebær som fortsatt vokser vilt i store deler av Europa.

Moreller brukes aller helst slik de er, uten noen form for videre tilberedning. Men det er lekkert å putte moreller opp i glass med sprudlende sommerdrikker, de gir et smakfullt syltetøy og søt, deilig saft, de kan fryses og brukes til både vin og likør. Moreller er videre deilige i bær- og fruktsalater og i kaker, men da må steinen fjernes.

Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post britt.kasin@frukt.no, tlf: 916 36 870.

Flere bilder av moreller.

Kontakter

Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post britt.kasin@frukt.no, tlf: 916 36 870.

Bilder

Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.
Nå har sesongen for norske moreller startet opp, og den vil vare i flere uker framover.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye