Utdanningsdirektoratet

37 søknader om å starte friskole

Del

Det er 34 grunnskoler og 3 videregående skoler som ønsker å starte friskole fra høsten 2018.

- I år ønsker hver tredje søker å starte opp friskoler med særskilt profil, som blant annet realfag, idrett og friluftsliv, sier avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter i Utdanningsdirektoratet. 

Det er tredje gang man kan søke på grunnlag av særskilt profil. Den nye friskoleloven som kom i 2015, åpnet for at friskoler kan få godkjenning når de ønsker å rette spesiell faglig oppmerksomhet mot et fagområde.

Resten av søkerne ønsker blant annet å starte friskole på grunnlag av anerkjent pedagogikk og livssyn. Det er totalt fire flere søknader i år sammenlignet med i fjor. 
Skolene vil få svar på søknadene innen 1. februar 2018, og vil kunne starte opp tidligst høsten 2018. 

21 godkjente friskoler
Det er 18 friskoler som har fått godkjenning til å starte opp høsten 2017 av de 34 som søkte i fjor. Godt over halvparten av skolene er idrettskoler. I tillegg har tre av skolene som fikk avslag våren 2016, fått omgjort avslagene sine. Sammenlignet med i fjor er det omtrent like mange friskoler som har fått godkjenning.

Her finner du oversikten over alle søknader: https://www.udir.no/soknader

Her finner du oversikten over alle godkjenninger: https://www.udir.no/godkjente

Nøkkelord

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet