Utdanningsdirektoratet

Apalløkka skole vinner Dronning Sonjas skolepris

Del
En enstemmig jury har kåret Apalløkka ungdomsskole i Oslo som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2018.
Apalløkka skole i Oslo
Apalløkka skole i Oslo

- Apalløkka skole er en verdig vinner. Skolen utmerker seg med å vektlegge samarbeid på alle nivå og ved å bruke nærmiljøet og bydel Grorud på en gjennomtenkt og helhetlig måte, sier juryleder Inga Bostad.

I år var det 8 skoler som var nominert til skoleprisen. Juryen vektlegger at skolen har jobbet iherdig de siste årene for å skape en trygg og god skole for alle. Det er tydelig at fellesskapet og kollektiv læring står sterkt, og at alle elever skal oppleve at det er et godt lag rundt dem, både faglig og sosialt, slik at de skal oppleve mestring.

Mangfoldig skole

Apalløkka skole er en mangfoldig skole med 392 elever som har sin opprinnelse fra store deler av verden. Skolen trekker frem at de skal se hele mennesket og være ”tett på” eleven, og både elev-, foresatte- og personalstemmen skal lyttes til. Alle elever skal oppleve trygghet og tilhørighet og elevene skal ”være sammen på en god måte”.

Prisutdeling i desember

Hennes Majestet Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen. I 2018 er det 13. gang hun deler den ut. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst», signert Dronningen.

Dronningen deler ut prisen på Apalløkka ungdomsskole 3. desember.

Hele juryens begrunnelse, samt mer informasjon om prisen og kriteriene ligger på udir.no.

Kontakter

Bilder

Apalløkka skole i Oslo
Apalløkka skole i Oslo
Last ned bilde

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet