Opplysningskontoret for frukt og grønt

Årets grønneste konkurranse

Del
Kreativiteten var på topp da konkurransen Årets grønne kokk 2014 gikk av stabelen på messen SMAK på Lillestrøm. Etter tre måneders trening dro Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen seieren i land med en serie grønne retter som satte juryen i godlune.
Vinnere av Årets grønne kokk 2014: Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.
Vinnere av Årets grønne kokk 2014: Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.

Brokkolistilk med revne topper, grønn majones, syrlig og sprø trompetsopp. Kåldolmer fylt med mandelpotet, smørdampet spisskål og vintertrøffel er bare noe av det vinnerne trakk opp av sin grønne hatt i løpet av den tre timer lange konkurransen.

Kun grønne ingredienser

- Jeg er nesten rørt over all kreativiteten i bruken av våre varer, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. - Det er utrolig gøy at vi har fått så mange flinke folk med i konkurransen. Lagene som deltok ble valgt ut på bakgrunn av sine innsendte konkurransemenyer for tre måneder siden. Seks flotte lag har ligget i hardtrening siden.

Oppgaven var å lage fire retter til en buffet og to tallerkenretter. Rettene i konkurransen skal kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse.

Opplysningskontoret for frukt og grønt samarbeider med Kokkenes Mesterlaug Oslo (KMO), Smak 2014, Bama Storhusholdning og Sportex om å arrangere konkurransen Årets grønne kokk som i år gikk av stabelen for sjette gang.

Det enkle ble det beste

- Lagene har gjort en fantastisk innsats med forberedelser, trening og gjennomføring, og funnet frem til noen geniale smaker. Nivået var veldig høyt, men vinnerne utmerket seg like fullt. De beste lagene har retter med rene, enkle smaker der de naturlige smakene i råvarene får komme frem, sier jurymedlem Håvard Ravn Larsen, fagsjef i Bama Storkjøkken.

Christopher Davidsen, vinner av Årets grønne kokk 2011, kokkene Lise Finckenhagen og Jørn Lie, samt Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt, deltok også i dommerpanelet.

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

- Her er det noe å lære for alle i bransjen. Nye oppskrifter, ny motivasjon og nye måter å tilberede grønne retter på, konstaterte konferansier og kokk Harald Osa underveis i konkurransen på Norges Varemesse.

 

De øvrige pallplassene gikk til:

2. plass:

Thomas Johansen Borgan, Kontrast Catering AS Trondheim.

Reneé Fagerhøi, Kalas & Canasta Trondheim.

3. plass:

Richard Eide Sundal, Quality Hotel Expo Fornebu.

Andreas Wold, Spisestedet Feinschmecker Oslo.

 

 

Kontaktperson: Toril Gulbrandsen, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no, tlf. 957 329 19.

Bilder

Vinnere av Årets grønne kokk 2014: Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.
Vinnere av Årets grønne kokk 2014: Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.
Last ned bilde
Fra vinnermenyen: Bakte vintergrønnsaker, stekt rosenkål og krem av blomkål.
Fra vinnermenyen: Bakte vintergrønnsaker, stekt rosenkål og krem av blomkål.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye