Hiv deg på bollebølgen nå på fredag

Del

Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever.  Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?

Siste fredag før sommerferien er årets deiligste merkedag.
Siste fredag før sommerferien er årets deiligste merkedag. Brodogkorn.no

Skolebrød dukket trolig opp på 1950-tallet i Norge, og har med tiden blitt en av folkets favoritter. Skolebrød er en av de mest spiste hvetebollene, kanskje spesielt populær hos skoleelever.

– Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, som tok initiativ til å feire skolebrødets dag siste fredag før ferien i 2017.

Hva kan kalles skolebrød?

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er; søte hveteboller med eggekrem med eller uten vaniljesmak toppet med melisglasur og kokos. Men det finnes også flere lokale varianter.

Kjært barn har mange navn og skolebrødet blir også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle med mer. Hvor du bor og hvor gammel du er har betydning for hva du kaller bakverket. 

Hvordan man spiser bollen er individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.

– Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Bli med på bollebølgen med et nybakt skolebrød, oppfordrer Nordbø.

Over 50 bakerier og butikker i hele landet bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket. Her er liste over bakerier som feirer skolebrødets dag.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Siste fredag før sommerferien er årets deiligste merkedag.
Siste fredag før sommerferien er årets deiligste merkedag.
Brodogkorn.no
Last ned bilde
– Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Bli med på bollebølgen med et nybakt skolebrød, oppfordrer Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
– Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Bli med på bollebølgen med et nybakt skolebrød, oppfordrer Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Brorogkorn.no
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye