Lag skumle BØØskiver til Halloween
Halloween nærmer seg med stormskritt, og hva med å prøve noe ordentlig skummelt? Brødskiver istedenfor godteri. MatPrat-kokk Anette deler sine beste tips til skummelt gode “BØØskiver”. Perfekt for barneforeldre som ønsker en alternativ aktivitet å gjøre sammen med barna på halloween.
– Enten det er til frokosten, matpakker eller til den store halloween-festen, kan brødskiver lages om til en skummelt god matopplevelse. Ved å bruke enkle ingredienser som grovbrød, ost, skinke, hummus, kremost, grønnsaker og bær, har du mulighet til å lage mange gode kombinasjoner som gir assosiasjoner til halloween, oppfordrer Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
5 brødskiver med en skummel vri
Anette Fjelleng Hansen som er kokk, matfaglig teamleder i MatPrat og Halloween-entusiast av rang deler her noen ideer som vil få både barn og voksne til å kaste seg over brødskivene:
1. Grønn mumie
Mumier kan lages på flere måter. For eksempel kan en brødskive med hummus pyntes med bånd av avokado, et dryss av urtekrydder og øyne av blåbær i skiver.
2. Hvit mumie
Eller ved å pynte en brødskive med skinkepålegg med ostebånd og øyne av minikiwi og skiver av sorte oliven.
3. Edderkoppspinn
Tegn en spiral med sjokoladeglasur på brødskiven med prim eller peanøttsmør. Bruk en spiss kniv eller en tannpirker og dra forsiktig fra midten av skiven og ut mot alle sidene slik at det danner et mønster som ligner edderkoppspinn.
4. Spøkelser
Med orange hummus, gjerne av gresskar, og kremost lager du kjapt små spøkelser. Øyne kan tegnes på med balsamicosirup eller ved å sette på små sjokoladekuler.
5. Gresskar
På brødskiven med gulost lager du fort et skummelt gresskaransikt. Bruk skiver av klementin, klipp ut munn og øyne av noritang og bruk et blad av rosmarin eller annen krydderurt som stilk.
– Her kan man leke seg kreativt, bare fantasien setter grenser. Bruk det du har av pålegg i kjøleskapet. Du kan også bruke små former til å stikke ut ulike former og figurer, foreslår Anette Fjelleng Hansen.
Halloween forbindes ofte med søtsaker og snacks, men med disse BØØskivene er det mulig å supplere litt sunnere alternativer som likevel bidrar til den skumle stemningen.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noAnette Fjelleng HansenKokk og Matfaglig teamlederMatPrat
Tel:48200344anette.hansen@matprat.noBilder
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag15.8.2024 14:46:10 CEST | Pressemelding
I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.
Grepet som redder feriebudsjettet26.6.2024 07:35:00 CEST | Pressemelding
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.
Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni19.6.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Vil ha frimerke med duft av norsk grovbrød22.5.2024 15:17:02 CEST | Pressemelding
Det franske postvesenet kom i forrige uke ut med et duftfrimerke for å feire den verdenskjente bagetten. Nå utfordrer Opplysningskontoret for brød og korn statsminister Støre, matminister Pollestad og Posten til å følge etter franskmennene og lage et norsk frimerke med duften av norsk bakst.
17. mai med nybakt rabarbra14.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Rabarbraen er i ferd med å bli spiseklar. Martin fra Bakermesterskapet har en rabarbra-favoritt til nasjonaldagen. Du kan lage den enkel, eller klaske til med fransk vri.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom