Den norske kirke

Sudan i verdens blindsone

Del

– I skyggen av andre kriser er katastrofen i Sudan svært viktig å mobilisere globalt for nå. Det trengs sårt fred og økt humanitær innsats. Mer enn 26 millioner mennesker lider av kritisk sult og det er fare for hungersnød, sier Kristine Sandmæl, leder av Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Alt tekst: En gruppe mennesker sitter på bakken i et tørt landskap med noen få telt i bakgrunnen. (Arkivfoto; Håvard Bjelland, Kirkens Nødhjelp)
Nød i Sudan (Arkivfoto; Håvard Bjelland, Kirkens Nødhjelp)

Mellomkirkelig råd har denne uken vært samlet i Genève, og møtt representanter for ledelsen i Kirkenes verdensråd, Det lutherske verdensforbund og Act Alliance, som er Kirkens Nødhjelps globale paraply. Den kritiske situasjonen i Sudan har vært ett av flere tema i møtene.

– Ved siden av sult og et stort antall flyktninger, påpeker vi i uttalelsen også særlig hvordan krigen går ut over kvinner og barn. Seksualisert og kjønnsbasert vold er svært utbredt, og dette må både dokumenteres og prioriteres i den humanitære responsen, framhever Sandmæl. 

Også FN i Geneve ble besøkt, og den norske ambassadøren har allerede takket for en godt timet uttalelse som også vil bli brukt av hans team.

– Gjennom Kirkens Nødhjelp har norske menigheter bidratt i mange år til arbeidet i Sudan, i nært samarbeid med kirkene i Sudan. La oss fortsette å støtte dette arbeidet og be om fred for et krigstrett folk, avslutter lederen av Mellomkirkelig råd.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Alt tekst: En gruppe mennesker sitter på bakken i et tørt landskap med noen få telt i bakgrunnen. (Arkivfoto; Håvard Bjelland, Kirkens Nødhjelp)
Nød i Sudan (Arkivfoto; Håvard Bjelland, Kirkens Nødhjelp)
Last ned bilde

Dokumenter

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye