Opplysningskontoret for frukt og grønt

Alle elsker norske jordbær

Del

Nå bugner det av norske jordbær i butikkene og en ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 95 % av befolkningen ser frem til å spise norske jordbær, og hele 88 % synes de norske jordbærene er best på smak (1).

Ingenting er som norske jordbær om sommeren
Ingenting er som norske jordbær om sommeren

Fantastisk sesong 

Årets sesong startet med forventninger om store mengder bær grunnet den varme mai-måneden, men det kjøligere været i juni har gitt bærene god tid til å modne og det kjennes på smaken. De gode forholdene gir oss den søte og kjente smaken av norske jordbær. 

Norske jordbær står sterkt blant nordmenn i alle aldre og den gode smaken på norske jordbær verdsettes høyest. Det å støtte norsk landbruk og lokal produksjon er andre viktige årsaker til å velge norske jordbær. 

Sommerens godteri 

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra OFG oppfordrer alle til å nyte norske jordbær med god samvittighet.  

– En neve jordbær dekker hele dagsbehovet for vitamin C og er i tillegg en kilde til folat og fiber. Det høye fiberinnholdet gjør at jordbær er godt for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. Med andre ord, norske jordbær er en velsmakende og sunn måte å nyte sommeren på.  

Jordbær passer ikke bare med fløte og is, men smaker utrolig godt i en frisk sommersalat og er nydelig som en bruschetta med sitronmellise og kremet balsamicokrem. Hvorfor ikke nyte sesongen til det fulle og ha jordbær på havregrøten eller i muslien også. Bare fantasien setter grenser for de fantastiske norske jordbærene. 

  1. Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført i felt av Respons analyse på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, våren 2024. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nyt sommerens søte jordbær
Nyt sommerens søte jordbær
Last ned bilde
Jorbær er nydelig i en sommersalat
Jorbær er nydelig i en sommersalat
Last ned bilde
Prøv en søt og god bruschetta variant med norske jordbær
Prøv en søt og god bruschetta variant med norske jordbær
Last ned bilde
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen på jordbærjordet
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen på jordbærjordet
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye