Grepet som redder feriebudsjettet
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.
Ifølge NHO Reiselivs sommergallup skal seks av ti nordmenn ta sommerferien i Norge i år. Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn og ernæringsfysiolog, oppfordrer nordmenn til å smøre med seg niste i sommer.
– Å kjøpe mat på farta er et skikkelig pengesluk. Planlegger du bilferie blir det fort mange hundre kroner i matbudsjett daglig om planen er å mette familiens mager på måltider fra hurtigmatkjeder og bensinstasjoner langs veien. Grove brødskiver med noe godt pålegg holder deg mett lenge, samtidig som det ikke spiser mye av feriebudsjettet, sier Nordbø.
Hun anbefaler også å ta med kjølebag på Norgesferie.
– Da har du deilig, ferskt pålegg hele bilturen. Det er også en god måte å unngå matsvinn på, ved at du kan ta med deg matrester hjem fra feriehuset, sier hun.
Grovt grep
Nordbø peker på at det fort blir mye kos og utskeielser i sommerferien, og anbefaler å lure inn litt grovt brød i kostholdet hver dag. Dess grovere brødet er, dess mer fiber inneholder brødet. Fiber bidrar til at du føler deg raskere mett, og gjør at du holder lengre på metthetsfølelsen.
– Om du har med deg noen grove skiver som nistemat på biltur, eller spiser et par grove skiver til frokost eller lunsj i sommer, er du på god vei til å få i deg den anbefalte daglige fibermengden hver dag i ferien. Det er fint å gi magen litt fiber å jobbe med mellom is, grillmat og annen kos, sier hun.
Matpakketips til bilturen:
- Brødmaten blir aller best om den smøres når den skal spises.
- Ta med en kjølebag for å holde pålegget ferskt.
- Har du ikke kjølebag, ta med pålegg som tåler romtemperatur, som nøttesmør, smøreost, syltetøy, grønnsaker og frukt.
- Planlegger dere en lang biltur, kan dere stoppe på en butikk for å kjøpe ferskt pålegg når det er tid for en rast.
- Oppbevar brød og rundstykker i en brødpose for å holde dem saftige lengre. Husk at de aller fleste matbutikker har brødskjæremaskin, så det er enkelt å få tak i ferdig oppskåret brød.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Lag skumle BØØskiver til Halloween29.10.2024 09:13:35 CET | Pressemelding
Halloween nærmer seg med stormskritt, og hva med å prøve noe ordentlig skummelt? Brødskiver istedenfor godteri. MatPrat-kokk Anette deler sine beste tips til skummelt gode “BØØskiver”. Perfekt for barneforeldre som ønsker en alternativ aktivitet å gjøre sammen med barna på halloween.
Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag15.8.2024 14:46:10 CEST | Pressemelding
I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.
Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni19.6.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom