Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Del

Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni.
Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni. BrodogKorn.no

Skolebrød dukket trolig opp på 1950-tallet i Norge, og har med tiden blitt en av folkets favoritter. Skolebrød er en av de mest spiste hvetebollene, kanskje spesielt populær hos skoleelever. Også i utlandet faller skolebrødet i smak, så både i Disneyland og på et bakeri i New York kan man få kjøpt norske skoleboller.

Skolebrød er den kategorien søte bakverk norske bakerier selger mest av, ca. 8000 tonn hvert år.

Hva kan kalles skolebrød?

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er; søte hveteboller med eggekrem med eller uten vaniljesmak toppet med melisglasur og kokos. Men det finnes også flere lokale varianter.

Kjært barn har mange navn og skolebrødet blir også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle med mer. Hvordan man spiser bollen er nok individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.

– Ønsker du å bake selv finner du oppskrifter på både klassiske, grove, veganske, glutenfrie og fargerike skolebrød på brodogkorn.no, forteller Torunn Nordbø.

null
Daglig leder Torunn Nordbø oppfordrer til å feire avslutningen på skoleåret med nybakte skolebrød. BrodogKorn.no

Hurra for skolebrødet

Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Ta turen innom bakeriet på skolebrødets dag og nyt et herlig skolebrød. Eller bak selv. Del gjerne dine opplevelser med #skolebrødetsdag

Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er, her er liste over bakerier som feirer skolebrødets dag: http://brodogkorn.no/fakta/feires-skolebrodets-dag/

Mer informasjon på http://brodogkorn.no/kampanje/hurra-for-skolebrodet/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni.
Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni.
Last ned bilde
Daglig leder Torunn Nordbø oppfordrer til å feire avslutningen på skoleåret med nybakte skolebrød.
Daglig leder Torunn Nordbø oppfordrer til å feire avslutningen på skoleåret med nybakte skolebrød.
Last ned bilde
Klassiske skolebrød
Klassiske skolebrød
Last ned bilde

Lenker

Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye