Coop Norge

Runar Leite blir ny styreleder i Coop Norge

Del

Årsmøtet i Coop Norge har valgt Runar Leite som ny styreleder. En prioritert oppgave blir å følge opp arbeidet med ny strategi frem mot 2030.

Runar Leite blir ny styreleder i Coop Norge. Foto: Adrian Leversby
Runar Leite blir ny styreleder i Coop Norge. Foto: Adrian Leversby

Runar Leite (f. 1981) har solid erfaring fra næringslivet, og leder i dag rådgivnings- og regnskapsselskapet Azets i Norge med over 1300 ansatte og underkant av 2 milliarder i omsetning. Han har lederutdannelse fra Forsvaret og mastergrad i økonomi og ledelse fra Universitetet i Agder.

Siden 2018 har Runar Leite vært en del av styret i samvirkelaget Coop Sørvest, de fire siste årene som styreleder. Leite har også ett års erfaring som styremedlem i Coop Norge, der han nå er valgt som styreleder for de neste 2 årene. Han vil etterfølge Tore Tjomsland, som ble takket av etter 5 år i rollen.

– Det føles stort å få tilliten fra et årsmøte i Norges største forbrukereide selskap. Sammen med resten av styret, gleder jeg meg til å bidra til å styrke Coops konkurransekraft og posisjon innenfor dagligvarer og byggevarer. Coop skaper og deler verdier, og det er helt unikt å ha en virksomhet innenfor en bransje som betyr så mye for oss alle, som er eid av 2,5 millioner nordmenn gjennom sine samvirkelag. Denne egenarten er en konkurransefordel jeg håper vi i fremtiden vil være enda tydeligere om, sier Leite, og legger til:

– Da jeg første gang engasjerte meg som medlemsvalgt i Coop, ønsket jeg å kunne bidra med min kompetanse og erfaring til å styrke samvirkelaget i regionen på Sørlandet der jeg bor. Det var givende og lærerikt. Og det viser at det i Coop er mulig for enhver kunde å få innflytelse eller dele på sin kompetanse for å bidra til å skape et enda bedre forbrukersamvirke.

Samtidig med valget av ny styreleder, vedtok årsmøtet en ny strategi for Coop i Norge og for Coop Norge SA frem mot 2030. Den nye strategien peker ut retning og de strategiske målene for arbeidet til Coop i Norge og fellesorganisasjonen Coop Norge SA i årene fremover.

– Strategien handler om hva Coop skal være for kundene, hvordan vi skal levere på de ambisiøse kundeløftene og hvilke verdier vi legger til grunn. Det blir en viktig oppgave for styret å følge opp dette arbeidet videre, sier Leite.

Omtanke og innflytelse er blant Coops verdier, og Leite er i rollen som fersk styreleder opptatt av å påpeke Coops samfunnsansvar.

– Vi er en stor virksomhet som kan påvirke samfunnet positivt på en rekke områder. I kraft av å være en stor arbeidsgiver spiller Coop og samvirkelagene blant annet en vi rolle i å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv, sier Leite.

Kontakter

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye