Solcellespesialisten

Jan Wilhelmsen er ny administrerende direktør i Solcellespesialisten

Del
Jan Wilhelmsen
Jan Wilhelmsen Solcellespesialisten

Fredrikstad, 07.05.24 - Styret i Solcellespesialisten har ansatt Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i selskapet. Wilhelmsen vil tiltre stillingen 3. juni. 

Jan Wilhelmsen har mange års ledererfaring fra store selskaper. Med bakgrunn fra Elektroskandia, Bravida, og Telenor har Wilhelmsen sterk lederkompetanse innen elektrofag, produkt, marked, innkjøp og drift. 

- Styret er meget godt fornøyd med ansettelsen av Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i Solcellespesialisten. Jans solide erfaring med prosjekter, installasjon, innkjøp og logistikk er akkurat det vi trenger for å kunne manøvrere i en relativt umoden bransje med sterk men uforutsigbar vekst, sier Espen Asheim, styreleder i Solcellespesialisten.

- Jeg er svært glad for denne tilliten og ser frem til å ta fatt på oppgaven med dyktige og engasjerte kollegaer i Solcellespesialisten. Solcellespesialisten har sterke fagmiljøer og store vekstambisjoner, og jeg er overbevist om at vi skal nå våre høye ambisjoner i årene fremover, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen overtar stillingen etter grunnlegger Carl Christian Strømberg, som startet Solcellespesialisten i 2005 og har ledet selskapet frem til dags dato. Strømberg fortsetter i Solcellespesialisten og går over i ny rolle som leder for vekst og produktutvikling.

- Jeg vil på vegne av styret og hele selskapet takke Carl for jobben han har gjort som daglig leder. Han har bygget opp lite norsk industrieventyr, og vi ser frem til å ha glede av hans solide kapasitet innen solceller i hans nye stilling fremover, avslutter Asheim. 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Adm. dir. Jan Wilhelmsen (tlf. +47 415 17 260)
styreleder Espen Asheim (tlf. +47 913 46 515)

Kontakter

Om oss

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge (EPC). Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. I 2023 omsatte selskapet for 650 millioner kroner. Solcellespesialisten er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning), og ekspansjon innen solparker (utility).

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye