Solcellespesialisten

Solcellespesialisten endrer ledelse.

Del

Carl Christian Strømberg trer inn i ny vekstorientert rolle.

Fredrikstad, 15. april 2024 - Grunnlegger og daglig leder Carl Christian Strømberg har bedt styret om avløsning som daglig leder for å kunne fokusere mer på marked, vekst og ny teknologi i Solcellespesialisten.

Styret har igangsatt søket etter ny daglig leder til Norges største leverandør av solceller. Strømberg vil lede selskapet til ny daglig leder er på plass, og vil deretter tre inn i ny rolle som Chief Growth Officer. 

Solcellespesialisten har siden Strømberg startet selskapet i 2005 vært gjennom en eventyrlig utvikling. Selskapet vokste med over 100 nye ansatte i fjor. Samme år kom FSN Capital inn på eiersiden. I januar satte man i gang etablering av nye kontorer og baser i åtte norske byer. 

- Som alle vet har jeg hatt gleden av å være gründer og daglig leder i Solcellespesialisten siden starten i 2005. Det har vært nesten 20 år med intens jobbing og mange opp og nedturer. Det er både med vemod og letthet jeg nå velger å gi stafettpinnen videre. 

- Jeg vil takke Carl Christian for strålende innsats med å lose Solcellespesialisten gjennom krevende og store prosesser de siste årene. I et stadig mer krevende marked for solceller, og med høye vekstambisjoner, er det desto viktigere at Carl Christian kan fokusere på sine styrker som er marked, vekst og ny teknologi, og at den daglige driften og profesjonaliseringen av virksomheten gjøres av en ny daglig leder. Styret er i gang med å se etter en ny CEO med de kvalifikasjonene som trengs for strategien vi nå legger for årene fremover, sier styreleder i Solcellespesialisten, Espen Asheim. 

Strømberg vil fortsatt lede Solcellespesialisten til ny daglig leder er på plass. Han vil deretter tre inn i nyetablert rolle som øverste ansvarlig for vekst og produktutvikling. Han vil fortsatt sitte i ledergruppen, være representert i styret og bistå ny CEO i oppstarten. Han er fortsatt selskapets nest største aksjonær. 

- Jeg er utrolig stolt over hva jeg har bygget opp, og samtidig opptatt av at Solcellespesialisten skal være det kreative og nytenkende selskapet tross vekst og utfordrende marked, sier Strømberg. - Derfor ser jeg frem til å konsentrere meg om vekst og muligheter.

Forespørsel  om intervjuer kan rettes direkte til daglig leder Carl Christian Strømberg (tlf. 400 08 425) og styreleder Espen Asheim (tlf. 913 46 515). Øvrige spørsmål kan rettes til presseansvarlig Simen Willgohs (tlf. 932 40 500).

Kontakter

Om oss

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge (EPC). Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. I 2023 omsatte selskapet for 650 millioner kroner. Solcellespesialisten er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning), og ekspansjon innen solparker (utility).

Følg pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Solcellespesialisten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Jan Wilhelmsen er ny administrerende direktør i Solcellespesialisten7.5.2024 10:02:53 CEST | Pressemelding

Fredrikstad, 07.05.24 - Styret i Solcellespesialisten har ansatt Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i selskapet. Wilhelmsen vil tiltre stillingen 3. juni. Jan Wilhelmsen har mange års ledererfaring fra store selskaper. Med bakgrunn fra Elektroskandia, Bravida, og Telenor har Wilhelmsen sterk lederkompetanse innen elektrofag, produkt, marked, innkjøp og drift. - Styret er meget godt fornøyd med ansettelsen av Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i Solcellespesialisten. Jans solide erfaring med prosjekter, installasjon, innkjøp og logistikk er akkurat det vi trenger for å kunne manøvrere i en relativt umoden bransje med sterk men uforutsigbar vekst, sier Espen Asheim, styreleder i Solcellespesialisten. - Jeg er svært glad for denne tilliten og ser frem til å ta fatt på oppgaven med dyktige og engasjerte kollegaer i Solcellespesialisten. Solcellespesialisten har sterke fagmiljøer og store vekstambisjoner, og jeg er overbevist om at vi skal nå våre høye ambisjoner i å

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye