TV-rettighetene til Politihjertet solgt!

Del

Den kritikerroste og prisbelønte politikvinnen Kim Anne Hiorths historier om et liv i politiet kan bli TV-serie.

Boka Politihjertet har fått massiv oppmerksomhet, og Kim Anne Hiorth har blant annet vært å se i Dagsrevyen, God morgen, Norge og A-magasinet. Anmelderne har vært begeistrede, og nå er rettighetene til å lage TV-serie basert på boka solgt til The Oslo Company.

Produsent Trond Kvernstrøm og The Oslo Comany, som står bak serier som "Hjem til jul" og "Purk", har stor tro på prosjektet. 

-Dette er sterke, hjerteskjærende historier formidlet av en varm hovedperson. Politihjertet er en viktig og spennende bok som egner seg godt som en TV-serie, sier han. 

-Strekk ut en hånd

Forfatter Kim Anne Hiorth synes det er stor stas at det kanskje blir TV-serie basert på Politihjertet.

-Mitt ønske er at folk skjønner at man ikke trenger å være politi for å se de rundt seg som sliter og har startet livet med dårlige kort. Heldigvis behøver ikke en dårlig start å definere hvordan livet blir. Vi må være villige til å strekke oss for andre, og gå den ekstra milen. Det handler om å være litt grei og tenke på våre medmennesker, strekke ut en hånd og låne bort håp, sier Hiorth. 

I boka skildrer Hiorth et langt liv i politiet, og de mange såre, vonde og flotte menneskemøtene gjennom tre årtier. Politikvinnen lærte seg arabisk for å hjelpe oslokvinner ut av vanskelige forhold, har jobbet med organisert kriminalitet og i ordenspolitiet. 

Gjengkriminalitet og husbråk

Siden hun begynte i tjenesten tidlig på 1990-tallet, har Hiorth sett hva en vanskelig start på livet gjør med et menneske. Hun har truffet dem som lever med vold, rus og prostitusjon. Mennesker som er farlige. Som føler seg ensomme og redde, fremmedgjorte og fortapte. 

- Som nyutdannet i ordenspolitiet traff jeg mange barn som levde under umenneskelige forhold. Barn som ble slått, neglisjert og seksuelt mishandlet, sier Hiorth.

Etter årene på gata, begynte politikvinnen å jobbe med gjengkriminalitet og MC-miljøene. Selv freste hun rundt på en Harley Davidson, men til tross for den svære sykkelen, tok det tid å bygge gode relasjoner til motorsykkelgjengene. 

- Gjengene nekter kvinner medlemskap, og behandler dem som eiendeler. De liker ikke politiet, og i hvert fall ikke politikvinner, sier Hiorth. 

Med sin evne til å se mennesker slik de trenger å bli sett, klarte hun likevel å bygge opp tillit i det hypermaskuline miljøet, og har den dag i dag kontakt med personer fra MC-gjengene. Hvert år blir bursdagen til en yrkeskriminell i en motorsykkelgjeng ødelagt, hvis ikke han får bursdagshilsen fra Hiorth.

Internasjonal politipris
Kim Anne Hiorth (f. 1959) jobbet 31 år i Oslo Politidistrikt, blant annet på Ordensavdelingen og på Avdeling for organisert kriminalitet. I 2009 begynte hun et pionérarbeid blant den kvinnelige delen av Oslos minoritetsbefolkning. Det arbeidet varte til hun gikk av med pensjon i 2021. Kim Anne Hiorth ble høsten 2023 tildelt utmerkelsen International Police Association Wold Class Policing Award. Hun jobber i dag for FN.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye