Kritikerfavoritten Amina Elmi til Norge!

Del

Heftig budkrig om prisvinneren Amina Elmi, som borrer i rasisme, legning og sin fars død.

Foto: Sara Galbiati
Foto: Sara Galbiati

Dagbladet ga nylig diktsamlinga Barbar [Taushetens objekt], som lanseres i dag, terningkast 6, og Aftenpostens kritiker skrev at Elmi var et dyktig stjerneskudd. Neste uke gjester den danske debutanten Oslo, og er tilgjengelig for intervju. 

Tre norske forlag i budkrig

Amina Elmi flyktet fra Somalia som treåring. Nå er hun kåret til årets debutant i Danmark.   

Tre norske storforlag kjempet om rettighetene til den debutprisvinnende diktsamlinga Barbar [Taushetens objekt], som har fått massiv oppmerksomhet i Danmark. I dag lanseres boka på norsk, og 17. april er Amina Elmi invitert til et stort arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Her kan publikum høre henne i samtale med poet og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali. 

Radikaliserte unggutter og hvite privilegier

Amina Elmi (f. 1994) kom til Danmark som flyktning fra borgerkrigen i Somalia da hun var tre år, og skriver om brutte familiebånd, rasisme, radikalisering og hvite middelklasseprivilegier. Bokas siste del tar for seg guttene som blir ekskludert og fremmedgjort, og hvordan samfunnet ser på dem. Det er et spark både til de høyreradikale og til en venstreside som snakker på deres vegne, men aldri inviterer dem inn.

Skeiv kjærlighet

Barbar [Taushetens objekt] er også en bok om det å være lesbisk i et muslimsk miljø. Gjennom intense og melankolske dikt skildres kjærligheten til en kvinne jeg-et er forelska i, mot et bakteppe av kulturforskjeller, religion og språkets begrensninger.  

En død far

Et sentralt tema for Elmi er taushet og alt som ikke kan sies. I diktene, opprinnelig skrevet på somali, dansk og engelsk, reflekterer hun over tapet av sin far, sorgen og det språket ikke kan romme.   

Barbar [Taushetens objekt] vant Bogforums debutantpris, er nominert til Politikens litteraturpris og har fått lysende anmeldelser. Elmi har også blitt møtt med stor oppmerksomhet i dansk presse. 

Norgesbesøk

Elmi er i Norge 17. april, og i slutten av mai kommer hun tilbake til Norge, i anledning Litteraturfestivalen på Lillehammer. Hun skal der samtale med Oliver Lovrenski under overskriften «De nye stjerneskuddene».

Les mer om boka her. 

Ta kontakt for intervju, pdf eller anmeldereksemplar. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

17. april kan du treffe Amina Elmi på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Sara Galbiati
17. april kan du treffe Amina Elmi på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Sara Galbiati
Last ned bilde
Amina Elmi har fått fantastiske anmeldelser i både Norge og Danmark. Foto: Sara Galbiati
Amina Elmi har fått fantastiske anmeldelser i både Norge og Danmark. Foto: Sara Galbiati
Last ned bilde
I dag lanseres den prisvinnende og kritkerroste diktsamlingen av stjerneskuddet Amina Elmi.
I dag lanseres den prisvinnende og kritkerroste diktsamlingen av stjerneskuddet Amina Elmi.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye