La ut på fem dagers vandring for å skrive roman

Del

Som research til sin nyeste bok, la Catherine Isaac ut på en reise for livet. 

Catherine Isaacs nye roman "Bli med meg" lanseres 22. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Catherine Isaacs nye roman "Bli med meg" lanseres 22. mars. Foto: Bonnier Norsk Forlag.

Catherine Isaac har solgt 1, 6 millioner bøker og forfatterskapet gis ut i 25 land. Bak suksessen ligger hardt arbeid og mye research. Da hun jobbet med sin siste roman, Bli med meg, tilbakela Isaac 40.000 skritt daglig for å gå i forsporene til romankarakterene Katie og Conor. 

-Jeg bestemte meg for at jeg måtte gå Camino de Santiago selv hvis boken skulle føles autentisk. 

Fotturen er et gammel pilgrimstråkk med ulike ruter som er blitt gått utallige ganger de siste århundrene. 

Romanen Bli med meg lanseres 22. mars.

Mistet mannen sin

-Alle jeg traff langs veien hadde sine egne grunner for å gjennomføre turen. Jeg traff en enslig kvinne i 70-årene fra Amerika som hadde gått hele veien fra St. Jean Pied de Port i Frankrike. Hun fortalte at hun og mannen hadde trent i årevis for å kunne gjennomføre turen. Da de endelig hadde bestilt reisen, døde mannen hennes. «Men jeg er ikke alene», sa hun til meg, «Jeg føler virkelig at han er med meg i hvert skritt av denne turen», forteller Isaac. 

Langs veien traff forfatteren mennesker fra hele verden, og fant inspirasjon til å skrive kjærlighetshistorien om Katie og Conor. 

Fant kjærligheten på veien

Isaacs´ grundige research krevde blod, svette og tårer, men har resultert i en klok og varm roman. Katie trives på toppen av karrierestigen, selv om jobben innebærer at hun er bundet til kontorpulten dag og natt. Hennes beste venn Conor er en aktiv og sjarmerende lærer, som tar livets utfordringer på strak arm. Nå har Conor overtalt Katie til å bli med på det som skal bli deres livs eventyr - en 100 kilometer lang vandring langs Camino de Santiago i Spania. Mellom pittoreske landsbyer, herlig mat og solskinn, har de som mål å samle inn penger til veldedighet. Men etter hvert som reisen utfolder seg, avdekkes også deres ekte følelser for hverandre - og den hjerteskjærende historien som ligger til grunn.

Catherine Isaac

Catherine Isaac er tidligere journalist og avisredaktør og har skrevet for blant andre The Guardian og The Times. Hun er forfatter av to internasjonale bestselgere og har vunnet flere litterære priser. Hun bor nå i Liverpool med mann og tre barn. I Norge har hun solgt over 85 000 romaner.

Lansering: 22. mars

Ta kontakt for pdf, anmeldereksemplar eller intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Last ned bilde
Catherine Isaac har solgt 1, 6 millioner bøker! Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Catherine Isaac har solgt 1, 6 millioner bøker! Foto: Bonnier Norsk Forlag.
Last ned bilde
Forfatterskapet gis ut i 25 land.
Forfatterskapet gis ut i 25 land.
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye