Booker-nominert dramatiker utgis i 11 land

Del

Laurent Mauvignier har vunnet 11 litterære priser og romanen Bursdagsfesten sammenlignes med både Marcel Proust og Stephen King! 

Foto: © DR
Foto: © DR

22. mars lanseres Bursdagsfesten av multitalentet Laurent Mauvignier. Han er ikke bare forfatter, men også billedkunstner og dramatiker. På toppen av det skriver han for både film og TV. 

Lysende anmeldelser

Bursdagsfesten er en innsiktsfull roman om ekteskap og skam i et kvalitetsbevisst litterært språk, men handlingen er drivende, som en thriller. Flere kritikere har trukket paralleller mellom Proust og Mauvignier i anmeldelsene av Bursdagsfesten, og en anmelder skriver at det er som å lese Stephen King i Marcel Prousts språkdrakt.

Romanen var på langlista til den internasjonale Bookerprisen i 2023. Han har vunnet 11 litterære priser, blant dem Prix Wepler og Prix Amerigo-Vespucci. Boka er på vei ut i 11 land og utgis blant annet av det kvalitetsbevisste forlaget Fitzcarraldo.  Den er oversatt av Christina Revold. 

Intenst kammerspill

Bursdagsfesten er en fortelling om grenseoverskridelse, og om hvordan fortidens hemmeligheter kan få dramatiske konsekvenser i nåtiden. Bonden Patrice Bergogne har arvet familiegården i en pittoresk, isolert grend på den franske landsbygda. Der bor han sammen med kona Marion, datteren deres Ida og naboen Christine, en parisisk kunstmaler som lever et stille og tilbaketrukket liv med hunden Radjah. 

I anledning Marions førtiårsdag planlegger de tre andre å overraske henne med en intim bursdagsfest, men livet på landet er ikke så idyllisk som det later til. Christine har i lang tid mottatt anonyme og truende brev, Patrice er frustrert og utilfreds, mens Marion er likegyldig og trett. Og ved mørkets frembrudd lusker tre fremmede skikkelser mellom gårdshusene, før de setter i gang en marerittaktig kjede av hendelser. 

Laurent Mauvignier

Laurent Mauvignier ble født i Tours i 1967. Han ble uteksaminert billedkunstner fra École des Beaux Arts i 1991 og ga ut sin første roman, Loin d’eux, i 1999. Siden har han skrevet en rekke romaner, blant annet Dans la foule (2006), Des hommes (2009) og Continuer (2018), alle utgitt på Éditions de Minuit, og han har vunnet elleve litterære priser, blant annet Prix Wepler og Prix Amerigo- Vespucci. Han er også dramatiker og har skrevet manus for film og TV. Bursdagsfesten er hans første oversettelse til norsk. 

Lansering: 22. mars.

Ta kontakt for anmeldereksemplar, pdf eller intervju.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

22. mars lanseres Bursdagsefesten! Foto: © DR.
22. mars lanseres Bursdagsefesten! Foto: © DR.
Last ned bilde
Bursdagsfesten sammenlignes med både Marcel Proust og Stephen Kings bøker.
Bursdagsfesten sammenlignes med både Marcel Proust og Stephen Kings bøker.
Last ned bilde
Laurent Mauvignier er forfatter, dramatiker, billedkunstner og skriver manus for film og TV. Foto: © DR.
Laurent Mauvignier er forfatter, dramatiker, billedkunstner og skriver manus for film og TV. Foto: © DR.
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye