Delta og UD enige i ambassademekling

Del

Det blir ikke streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Torsdag kveld oppnådde Delta og Utenriksdepartementet enighet i meklingen.

Forbundsleder i Delta, Trond Ellefsen
Forbundsleder i Delta, Trond Ellefsen

– Vi er fornøyde med at vi har fått på plass en løsning som styrker medbestemmelsen til våre medlemmer, sier Delta-leder Trond Ellefsen.  

Meklingen har handlet om hvilken innflytelse de mer enn 1100 lokalt ansatte på Norges utenriksstasjoner skal ha på sin arbeidssituasjon.   

En plass ved bordet

– Delta har jobbet intenst og systematisk med rettighetene til de lokalt ansatte gjennom flere år. Det har gitt oss gjennomslag på viktige punkter.  Vi kunne gjerne ønsket oss et enda bedre resultat, men vi har gått mange steg i riktig retning. Våre medlemmers valgte representanter får nå faste møter med UD, og kan løfte saker de mener er viktig for lokalt ansatte. De har fått en plass ved bordet, sier Ellefsen.

Lokalt ansatte er personer som jobber lokalt på den enkelte utenriksstasjon. Lokalt ansatte jobber side ved side med norske diplomater, med å fremme norske interesser innen alle fagfelt som politikk, kultur, utdanning og næringsliv - i tillegg til administrative og konsulære oppgaver, prosjektledelse og andre oppgaver relatert til driften.

Nøkkelord

Kontakter

Delta organiserer 97.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye