Delta

Ber om bedre oppgavedeling i helsetjenesten

Del

Helsesektoren står foran store utfordringer framover. – Jeg ser fram til en god dialog med Jan Christian Vestre om framtidas helseløsninger, sier forbundsleder Trond Ellefsen i fagforeningen Delta.

Trond Ellefsen, forbundsleder i Delta.
Trond Ellefsen, forbundsleder i Delta. Nadia Frantsen

I dag er Jan Christian Vestre utnevnt som ny statsråd i helse- og omsorgsdepartementet.  

- Jeg ønsker Vestre velkommen som ny statsråd i et av de aller viktigste departementene for våre medlemmer. En av de største utfordringene framover blir å sikre nok arbeidskraft i helsesektoren. Da må vi se på organiseringen av oppgaver, og sette rett person på rett oppgave, understreker Trond Ellefsen.  

Helsepersonellkommisjonen fra 2023 pekte på det store arbeidskraftsbehovet, og ga innspill til hvordan dette kan løses. 

- I tillegg til bedre oppgavedeling, kan Vestre bidra til å få opp andelen hele, faste stillinger i offentlig helsetjeneste. Det å bruke reserven som deltidsansatte utgjør, er en del av løsningen. Vi samarbeider gjerne om oppfølgingen av Helsepersonellkommisjonen, sier Ellefsen. 

Delta organiserer nær 100.000 medlemmer hvorav en stor del er i helsesektoren. Det omfatter mange yrkesgrupper fra helsefagarbeidere og renholdere, til ambulansearbeidere og helsesekretærer for å nevne noen.

- Jeg håper Vestre tar med seg sin store entusiasme inn i departementet, og at han viderefører sin forgjengers fokus på å ha tett og god kontakt med fagforeningene. Jeg ser fram til dialogen med Vestre, sier Trond Ellefsen.  

Kontakter

Om Delta

Delta har 96.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye