Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
De gjeldende kostrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss å spise grove kornprodukter hver dag. Ifølge anbefalingene betyr dette at vi skal spise til sammen 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn daglig. Rapporten fra Helsedirektoratet fra desember 2023, viser at det er potensiale i befolkningen for å spise mer grovt.
Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, forteller at grove kornprodukter kan bidra til bedre helse.
– Grovt brød inneholder mer næring enn fint. Det er særlig fiber i brødet som er bra for helsa vår. Det gjør at vi føler oss mett lenger, og bidrar til et stabilt blodsukkernivå. Det har også mange andre helsegevinster, sier hun.
Tre råd for å spise mer næringsrikt:
- Bruk Brødskalaen: Velg brød som er merket «grovt» eller «ekstra grovt».
- Lur inn litt grovt: Når du lager vafler, pannekaker og pizza kan du bytte ut deler eller hele andelen siktet mel med sammalt mel.
- Bytt til bygg: Prøv bygg som tilbehør til middag, eller i stedet for ris i risengrynsgrøten. Om du bløtlegger bygget et par timer i forkant vil konsistensen bli mykere, og mer lik ris.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Lag skumle BØØskiver til Halloween29.10.2024 09:13:35 CET | Pressemelding
Halloween nærmer seg med stormskritt, og hva med å prøve noe ordentlig skummelt? Brødskiver istedenfor godteri. MatPrat-kokk Anette deler sine beste tips til skummelt gode “BØØskiver”. Perfekt for barneforeldre som ønsker en alternativ aktivitet å gjøre sammen med barna på halloween.
Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag15.8.2024 14:46:10 CEST | Pressemelding
I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.
Grepet som redder feriebudsjettet26.6.2024 07:35:00 CEST | Pressemelding
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.
Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni19.6.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom