Nyt Norge på norske juletrær
- Skal du ha en ekte norsk jul, må du ha norsk juletre. Og med Nyt Norge-merket blir det enda enklere når du skal kjøpe juletre, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.
For første gang kan du nå finne juletrær merket med Nyt Norge. Norske forbrukere er opptatt av at når de kjøper planter og trær skal de være kortreist, tilpasset norske forhold, uten uønskede skadedyr og plantesjukdommer. Juletre merket med Nyt Norge tikker av på alle disse punktene.
- Med Nyt Norge- merket kan du være trygg på at juletreet er produsert på en god måte og er dyrka av flinke juletrebønder i Norge», sier statsråd Pollestad.
Juletrebonden AS og Hagalid Gard er først ute med Nyt Norge-merket og disse juletrærne finner du hvor det selges juletrær både i vest, sør og øst i Norge.
- Når du velger et juletre med Nyt Norge, velger du et juletre som ikke bare lyser opp stua i jula, men som gir effekter lenge etter at vi slukker julelysene en gang i januar – både for bonden og miljøet», sier Nina Sundqvist som er direktør for Stiftelsen Norsk Mat.
I 2022 ble det importert 180 216 juletrær, noe som er en nedgang på 33,9 % på de siste 5 årene. I Norge er det rundt 400 juletreprodusenter og omlag 90 prosent av norske husstander har juletre.
- Når alternativene er importjuletre eller plast er valget lett! Og enda lettere med Nyt Norge. Nyt Norge garanterer at juletreet er planta og vokst opp i Norge og tatt vare på etter strenge norske regler», avslutter Sundqvist.
Norges offisielle opprinnelsesmerke
Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat, drikke, blomster og planter...og nå juletrær! Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske produkter når de handler.
Nyt Norge forvaltes av den uavhengige Stiftelsen Norsk Mat. Stiftelsen er opprettet av Landbruks- og Matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystemet i landbruket, som er en viktig del av grunnlaget for Nyt Norge.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom