Rørosmeieriet sikter mot eliteserien med Røros Smør™ og Røros Rømme™
- Vi er stolte av å kunngjøre at vi i dag starter arbeidet med å søke om Beskyttet betegnelse for Røros Smør og Røros Rømme. Slik sikrer vi Røros sin matarv for fremtidige generasjoner. Det handler om respekt for fortiden og forpliktelse til fremtiden, sa Trond Vilhelm Lund, Meieribestyrer i Rørosmeieriet på Røros i dag.
Rørosmeieriet slapp nyheten om at de ønsker å søke om å få enda to produkter inn i merkeordningen Beskyttede betegnelser under en samling med trønderske lokalmatprodusenter. Rørosmeieriet var den første til å oppnå dette sterke juridiske vernet for Tjukkmjølk fra Røros i 2004.
- Det er viktig å heie fram et enestående arbeid for å bevare heltene i Trøndersk matarv, noe Rørosmeieriet gjør når de nå går for beskyttet betegnelse på Røros Smør™ og Røros Rømme™ , sier adm. dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.
Røros Rømme™ er ekte håndverk
Den gode smaken på Røros Rømme™ kommer av at den får tid til å modnes ved at den syrnes lenge. Det gjør Røros Rømme™ ekstra smakfull og gir den en fløyelsmyk konsistens. Røros Rømme™ tar lenger tid å lage enn andre typer rømme, fordi Rørosmeieriet tar vare på håndverkstradisjoner.
Røros Smør™ med "dråppåa og nåen saltkoinn"
Rørosmeieriet hentet den tradisjonsrike smøroppskriften fra Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros. Hun beskrev det perfekte smøret som: «Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn». For å lage Røros Smør™, syrnes først fløten over lang tid til rømme før den deretter kjernes til smør og tørrsaltes med norsk, uraffinert havsalt.
Bygger tillit med garantert kvalitet.
Beskyttede betegnelser er både en anerkjennelse av produktets kvalitet og opprinnelse, og en beskyttelse av de unike produksjonsmetodene og de lokale råvareren. Den offentlige merkeordningen dokumenterer sammenhengen mellom sted, råvare, oppskrift og tradisjon. Produktene som bære Beskyttet betegnelse er verdsatt av generasjoner og viktig å bevare som en del av Norges matarv.
Nøkkelord
Kontakter
Trond Vilhelm Lund
Meieribestyrer
T: 99 10 77 31
@: trond.lund@rorosmeieriet.no
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Lenker
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom