Kinakål på nye måter
Mange husker nok kinakålsalat servert med mais, paprika og thousand island dressing. Da vi ble kjent med kinakål på 70 tallet hev vi oss over den. Kinakålen gjorde oss til en salatspisende nasjon!
For mange kan kinakål kanskje virke litt «gammeldags» i konkurranse med andre salatsorter. Men kinakålen er slett ikke traus og kjedelig og den har så mange gode egenskaper, forteller Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Prøv deg frem med nye tilberedningsmetoder og smaker.
Her er noen retter med kinakål du må prøve i vinter:
https://www.frukt.no/oppskrifter/koreansk-army-stew/
https://www.frukt.no/oppskrifter/taco-i-kinakal/
https://www.frukt.no/oppskrifter/middagssalat-med-mango-og-kylling/
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder
Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Poteten er friskmeldt2.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Undersøkelse viser at nordmenn “friskmelder” poteten etter mange år med et ufortjent dårlig rykte (1). Potet er det sunneste karbohydratvalget, og er en klimavennlig knoll som egner seg perfekt for norske forhold. Det er med andre ord gode grunner for å feire den norske potetdagen, som i år er 2.oktober.
Mat kastes for svimlende høye beløp og frukt og grønnsaker er blant verstingene27.9.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Til tross for økende bevissthet rundt matsvinn, viser tall fra Norsus at norske husholdninger fortsatt kaster mat for opptil 11 000 kroner i året (1). Og frukt og grønnsaker er blant det som kastes mest.
Gresskar til Halloween: Stor popularitet, men også mye matsvinn23.9.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Når Halloween nærmer seg, er det mange norske hjem pyntet med gresskar. Det blir det mye matsvinn av. Undersøkelser viser at hele 6 av 10 personer kaster fruktkjøttet etter at de har laget Halloween-lykter.
Norsk frukt og grønt trenger et løft: Nå satses det hardt for å øke både norskandelen og forbruket!16.8.2024 14:52:26 CEST | Pressemelding
- Folk bør spise mer grønt; det er viktig for folkehelsa, beredskap, og selvforsyning. Skal vi lykkes må hele verdikjeden arbeide bedre sammen, sa Landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte «Grøntløftet» under Arendalsuka.
Nye kostråd: 800 gram hver dag – krever endringer15.8.2024 16:01:54 CEST | Pressemelding
I dag lanserte Helsedirektoratet nye kostråd under Arendalsuka og anbefalingen for frukt, bær og grønnsaker øker til at vi helst bør spise 800 gram om dagen. Folk flest spiser i underkant av tre porsjoner hver dag. OFG mener alle store samfunnsaktører må på banen for å øke forbruket og viser til det store norske Grøntløftet som en del av løsningen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom