Inviter til The Crown og afternoon tea
16. november er verdt å merke seg, da begynner den sjette og siste sesongen av The Crown på Netflix. Og mens vi lar oss fascinere av den britiske kongefamiliens drama, hva passer vel bedre enn å invitere på litt afternoon tea?

The Crown og Downton Abbey har begge gitt oss en smak av det britiske overklasselivet og introdusert mange for afternoon tea. Så populært har det blitt at både hoteller og restauranter serverer klassikeren, også her i Norge. Folk vil gjerne ha litt av den erkebritiske sjarmen!
– Tenk på afternoon tea som et britisk kulturbad – bare koseligere, sier Torunn Nordbø, som er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. – Uansett om du er fan av det britiske eller bare søker en avslappende opplevelse, er afternoon tea et flott valg, smiler Nordbø.
Hva går så afternoon tea ut på? Vel, det dreier seg om små godsaker som sandwicher, scones med syltetøy og krem, og småkaker som smelter på tunga. Hvis du vil klinke til litt ekstra, kan du også drikke et glass musserende vin eller champagne til baksten. Server gjerne maten på et fat med flere etasjer.

Afternoon tea meny som passer The Crown
Tradisjonelt serveres tre sandwicher med henholdsvis agurksalat, kokt egg og røkelaks på loff. Vi foreslår at du utfordrer tradisjonen med for eksempel gravlaks med sennepssaus på surdeigsbrød, brioche med eggesalat og lefserull med lammerull og rødbetsalat. Bruk gjerne andre sandwich-varianter med ditt favorittpålegg.
Scones er basis i britenes te sammen med clotted cream. Men det er ingenting i veien for å bruke pisket krem i stedet. Hjemmelaget lemoncurd eller appelsincurd og syltetøy er også klassisk tilbehør til scones.
Man serverer gjerne noe søtt til avslutning når det er full afternoon tea. Vi har fylt fatet med kokoshjerter, gule bomber og biter av rocky road. Her er det bare å velge dine egne favoritter av småkaker, sjokolade og bær.
– Så, hvorfor ikke skjemme bort deg selv og dine nærmeste med litt britisk eleganse? Enten det er en spesiell anledning som skal feires, eller du bare vil gjøre hverdagen ekstra luksuriøs, så er afternoon tea tingen som kan få dagen din til å glitre. Sleng opp bena, nyt litt god te og bakst, og kjenn deg som en ekte kongelig – i hvert fall for en liten stund, oppfordrer Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder










Lenker
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn sitt formål er å drive generisk opplysnings- og informasjonsvirksomhet om norskprodusert korn og norskproduserte bakervarer, på vegne av alle aktørene i verdikjeden.
Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å skape matglede, matlyst og bakelyst, og skal formidle matkunnskap om brød og korn. Temaene ernæring/helse og miljø/bærekraft knyttet til matkorn er sentrale, og vektlegges i samsvar med myndighetenes kostråd og bærekraftsmål.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom