Fineart

Bjarne Melgaard solgte for 8 millioner i løpet av 24 timer

Del

I går åpnet samtidskunster Bjarne Melgaards nye utstilling “The Serpent” på Fineart galleri i Oslo. I løpet av 24 timer solgte Melgaard kunst for rett i overkant av 8 millioner kroner.

The Lightbulb Man
The Lightbulb Man Erling Løken Andersen

Mer enn 500 besøkende strømmet inn dørene på Fineart galleri i Oslo for å få med seg den første større norske Melgaard-utstillingen siden 2020. Utstillingen er sentrert rundt franske Charles Sobhraj, som skal ha dopet ned og drept over 20 vestlige turister i Asia på 1970- og 80-tallet. Melgaard har utviklet en besettelse for den velkledde, sjarmerende massemorderen, og i utstillingen utforsker han sin egen fascinasjon for Sobhraj gjennom en serie grafiske verk og håndkolorerte trykk.

I løpet av utstillingens første 24 timer solgte Bjarne Melgaard kunst for 8.200.000 millioner kroner.

Rolf Stavnem, administrerende direktør i Fineart, sier responsen har vært over enhver forventning: - Vi har interesse fra hele verden. I går og i dag har jeg vært på telefonen med samlere fra Danmark, Island, Spania og Frankrike. Vi har formidlet kunst for rundt 10 millioner kroner. Det er et vanvittig trykk her nå. Alle vil ha en bit av Bjarne.

 Utstillingen rommer også en ny utgave av Melgaards kanskje mest kjente skulptur, “The Lightbulb Man”. Figuren har fulgt Melgaard og hans kunstnerskap siden 1996 og er tidligere blant annet kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Oslo. Skulpturen er særlig populær, forteller Rolf Stavem:

 - Det er særlig den nye utgaven av The Lightbulb Man som er populær. Serien består av 130 skulpturer, som alle er unike i høyde, farge og ferdiggjøring. Vi er snart sluttsolgte og det ligger an til at vi blir helt utsolgt for disse. Det viser med all tydelighet hvilken standing Melgaard har i Norge.

Det dyreste verket, en lilla The Lightbulb Man-installasjon med eksklusive diamanter, ble solgt for 450.000 kr til en norsk kunstsamler.

I følge Stavnem er "The Serpent" ikke bare en ny utstilling, men et karrieremessig vendepunkt: - Med “The Serpent” ønsker Melgaard å ta tilbake kontrollen over sin egen kunstproduksjon fra sine tidligere samarbeidspartnere. Utstillingen representerer også et endelig farvel med The Lightbulb Man. Det er siste gangen Melgaard vil jobbe med denne figuren.

“The Serpent” åpnet på Fineart galleri i Oslo torsdag 19. oktober og varer til 5. november 2023. Utstillingen er gratis og åpen for alle.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Fineart

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fineart

Jacob Felländer | Fineart Oslo 4.-24 mai | NowNowNow - Travel inside an image.2.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemelding

Når den svenske fotokunstneren Jacob Felländer tar med seg sine 32 kameraer og reiser verden rundt, aner han ikke hva som møter ham i mørkerommet når han kommer hjem. Etter flere år med utstillinger over hele verden er nå Jacob Felländer aktuell i Oslo med den omfattende utstillingen «NowNowNow» hos Fineart med analog fotografering, oljemaling, Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) kunst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom