Fineart

Torsdag åpner Henrik Plachts sin hittil største separatutstilling, og hans første utstilling ved Fineart Oslo.

Del

Utstillingstittelen ATLAS TERMINAL refererer til oppslagsverket om verden, men også om titanen som ble dømt til å bære jorden. Terminal er et medisinsk uttrykk om en uhelbredelig situasjon, men også et sted der man frakter, mottar eller reiser. Med andre ord en uhelbredelig søken etter informasjon om jorden vi lever på. 

Henrik Placht
Henrik Placht Truls Qvale

Utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Bergen og Kunstakademiet i Berlin, jobber  Henrik Placht i et abstrakt moderne formspråk. Tematikken i hans verk spenner fra geometri og arkitektur, til referanser innen internasjonal politikk, miljø, partikkelfysikk, Science fiction, litteratur samt personlige hendelser og reiser. Jon Fosse, Wilhelm Reich, Ayn Rand og Fritz Lang, Babylons hengende hager, Alexander den store, er bare noen av inspirasjonskildene i denne utstillingen.

Musikken er også i høyeste grad en tilstedeværende faktor i maleriene; der jazz og be-bop skaper høyfrekvente, fargesprakende malerier. I denne utstillingen vil publikum få se 1000 m2 med malerier i alle formater, fra små papirarbeider til monumentale malerier.

Placht har tidligere også gjort seg bemerket ved å initiere og bygge kunstakademi i Ramallah, International Academy of Art Ramallah på Vestbredden mellom 2002-2009 (IAAP).

Henrik Placht er innkjøpt av noen av de mest prestisjefylte samlingene i verden, blant annet Christen Sveaas Kunstsamlinger, Jane og Marc Nathansons samling, Astrup Fearnley Museet og Nasjonalmuseet.

Arbeidene hans finnes også i private og offentlige samlinger i Tyskland, USA, Kina, Jordan,
Danmark, Israel, Spania, Portugal, Norge, Sverige, Danmark, Vietnam og Saudi Arabia.

Nøkkelord

Bilder

Henrik Placht
Henrik Placht
Last ned bilde
Maleri akryl, spray og tusj på lin-lerret
Maleri akryl, spray og tusj på lin-lerret
Last ned bilde
Maleri akryl, spray og tusj på lin-lerret
Maleri akryl, spray og tusj på lin-lerret
Last ned bilde

Fineart

Fineart er et Oslo-basert galleri som spesialiserer seg på samtids- og moderne kunst.

Grunnlagt i 2000 startet Fineart som et nettauksjonshus, men i løpet av noen år utviklet selskapet seg til et fullverdig kunsthus med nettauksjoner, et nettgalleri og eget magasin i tillegg til et galleri.

Galleriet ligger  mellom Aker Brygge og Tjuvholmen. Med 2000 kvadratmeter og vårt eget kunstmagasin , har vi en unik posisjon i kunstscenen med uendelige muligheter for våre kunstnere. 

Kunstnerne som er en del av Fineart er alle anerkjente kunstnere innen sine felt. De jobber i en rekke medier som maleri, skulptur, fotografi, smykker og grafiske arbeider. Våre kunstnere er nøye utvalgt basert på kvaliteten på arbeidet deres og deres kunstneriske engasjement. Fineart stiller ut etablerte kunstnere som Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnes, Odd Nerdrum, Nikolai Torgersen og David Yarrow i tillegg til nye kunstnere som viser stort potensial.

Følg pressemeldinger fra Fineart

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fineart

Jacob Felländer | Fineart Oslo 4.-24 mai | NowNowNow - Travel inside an image.2.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemelding

Når den svenske fotokunstneren Jacob Felländer tar med seg sine 32 kameraer og reiser verden rundt, aner han ikke hva som møter ham i mørkerommet når han kommer hjem. Etter flere år med utstillinger over hele verden er nå Jacob Felländer aktuell i Oslo med den omfattende utstillingen «NowNowNow» hos Fineart med analog fotografering, oljemaling, Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) kunst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye