Bruk maks fem minutter på å smøre matpakken med disse tipsene
Enkle og sunne matpakker trenger ikke ta mye tid på morgenen. Bruk maks fem minutter. Vi gir deg tipsene til hvilke basisvarer du trenger hjemme for å lage varierte matpakker. Her får du også en matpakkemeny fra mandag til fredag.

Disse fem basisvarene trenger du hjemme
Ifølge undersøkelser gjennomført av YouGov, på vegne av Opplysningskontorene i landbruket, kommer det frem at det ofte er mor og far som står for matpakkesmøringen. Så, hvordan kan du som står for smøringen gjøre dette mest effektivt?
– Et godt utgangspunkt for å lage gode og varierte matpakker på kortest mulig tid handler om å ha noen basisvarer hjemme. I tillegg til grovt brød er dette ost, magert kjøttpålegg, fiskepålegg og egg. Når du har dette tilgjengelig, så kan du variere tilbehøret av frukt og grønnsaker. På under et kort minutt legger du på salat, tomater, så er for eksempel den klassiske brødskiven med ost og skinke mer fristende og næringsrik, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Mer inspirasjon: Matpakkemeny mandag til fredag
Til deg som er på utkikk etter enda mer spissede tips enn basisvarene i forrige avsnitt, så kan du følge denne listen, så er alle ukedagene i (matpakke)boks.





Rester fra matpakka?
Mange har nok lagt merke til at prisene har økt det siste året. Det betyr samtidig å minske eget matsvinn er en av de tingene du kan gjøre for å spare penger og kutte i unødvendig sløsing. Hvorfor bruke masse penger på mat som ender i søpla? Brød er på topp tre av hva som kastes i hjemmet. Det trenger det ikke være. Det finnes mange muligheter til hva du kan gjøre med brødrestene.
– Dersom matpakken med gulost kommer hjem igjen, så kan du lett legge på en ekstra skive med gulost, ha på litt krydder og ketchup, varme det opp i et toastjern eller i stekeovnen, så har du et godt ostesmørbrød rett etter skolen. Hvis brødskivene kommer hjem uten pålegg, så kan arme riddere eller brødpudding være to alternativer for å bli mett og samtidig bruke opp maten, foreslår Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder






Lenker
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn sitt formål er å drive generisk opplysnings- og informasjonsvirksomhet om norskprodusert korn og norskproduserte bakervarer, på vegne av alle aktørene i verdikjeden.
Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å skape matglede, matlyst og bakelyst, og skal formidle matkunnskap om brød og korn. Temaene ernæring/helse og miljø/bærekraft knyttet til matkorn er sentrale, og vektlegges i samsvar med myndighetenes kostråd og bærekraftsmål.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom