Solcellespesialisten

FSN Capital investerer i Solcellespesialisten for å bidra til raskere vekst for solenergi i Norge

Del

For å styrke sin posisjon innen fornybar energi gjør FSN Capital en vekstinvestering i Solcellespesialisten AS, Norges største solcelleleverandør. FSN Capital vil bli majoritetseier, og selskapets eksisterende aksjonærer vil beholde en vesentlig minoritetsandel i selskapet.

Solcellespesialisten er den markedsledende leverandøren og installatøren av solcelleanlegg i Norge, og har siden etableringen i 2005 levert mer enn 4,000 anlegg, både til privatboliger og hytter, nærings- og industribygg og solkraftverk. Solcellespesialisten AS tilbyr kundene sine en komplett leveranse fra direkte innkjøp av paneler, til installasjon og service, og er en veletablert partner til blant annet større eiendomsbesittere, entreprenører og private kunder.

Erik Nelson, Partner i FSN Capital Partners AS, investeringsrådgiver til FSN Capital fondene, kommenterte: “Solcellespesialisten har spilt en viktig rolle i utviklingen av markedet for solenergi i Norge. Lang erfaring, stort kundefokus, høy teknisk kompetanse samt dyktige og dedikerte ansatte har satt Solcellespesialisten i en unik posisjon til å drive et nødvendig skifte til mer fornybar energi i Norge. Skiftet til fornybar energi forsetter å være et fokusområde på tvers av FSN Capital-fondene, som er en stolt støttespiller til selskaper som bidrar til å redusere karbonfotavtrykket i energisystemet».

“Solenergi er en av de mest effektive, skalerbare og viktigste formene for fornybar energi, og spiller en viktig rolle i å nå den globale målsetningen om karbonnøytralitet innen 2050. Innen 2050 er solenergi forventet å være den nest største energikilden i Europa, og den største globalt, med mer enn en tredjedel av energiproduksjonen. I Norge er det et stort uforløst potensial innen solkraft. Med FSN Capital som en støttespiller vil vi kunne fortsette å være den ledende aktøren i det hurtigvoksende norske solmarkedet”, sa Carl Christian Strømberg, CEO hos Solcellespesialisten AS.

«Vi er stolte over å få FSN Capital inn på eiersiden. At FSN Capital, som et av de ledende investeringsfondene, har valgt å investere i Solcellespesialisten er en annerkjennelse av innsatsen alle våre dyktige medarbeidere har lagt ned i å bygge det ledende solcelleselskapet i Norge. Solcelle-spesialisten vil nå tilføres kompetanse selskapet trenger for å ytterligere akselerere veksten, både med tanke på å utvikle organisasjonens drift og rekruttering av dyktige medarbeidere, digitalisering og datasikkerhet, samt videre ekspansjon av selskapet» uttalte Arno Berg, styreformann i Solcellespesialisten.

Transaksjonens gjennomføring er betinget av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Kontakter

Bilder

Om oss

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge. Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. Selskapet er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning).

Følg pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Solcellespesialisten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Jan Wilhelmsen er ny administrerende direktør i Solcellespesialisten7.5.2024 10:02:53 CEST | Pressemelding

Fredrikstad, 07.05.24 - Styret i Solcellespesialisten har ansatt Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i selskapet. Wilhelmsen vil tiltre stillingen 3. juni. Jan Wilhelmsen har mange års ledererfaring fra store selskaper. Med bakgrunn fra Elektroskandia, Bravida, og Telenor har Wilhelmsen sterk lederkompetanse innen elektrofag, produkt, marked, innkjøp og drift. - Styret er meget godt fornøyd med ansettelsen av Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i Solcellespesialisten. Jans solide erfaring med prosjekter, installasjon, innkjøp og logistikk er akkurat det vi trenger for å kunne manøvrere i en relativt umoden bransje med sterk men uforutsigbar vekst, sier Espen Asheim, styreleder i Solcellespesialisten. - Jeg er svært glad for denne tilliten og ser frem til å ta fatt på oppgaven med dyktige og engasjerte kollegaer i Solcellespesialisten. Solcellespesialisten har sterke fagmiljøer og store vekstambisjoner, og jeg er overbevist om at vi skal nå våre høye ambisjoner i å

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye