Tre raske forretter som kan grilles
– Bruschetta er en deilig liten munnfull som enkelt kan lages til forrett før grillmåltidet. Her er variasjonsmulighetene enorme, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun presenterer her tre oppskrifter til bruschetta som passer godt som sommerlige forretter. Alle kan lages ved å steke brødet på grillen mens den er i ferd med å oppnå høy nok temperatur for hovedmåltidet.
– Grillede brødskiver blir sprø og gode, perfekte for bruschetta. Dette er også en fin måte å bli kvitt brødrester på – grillet brød til bruschetta trenger slett ikke være nybakt. Selv om den klassiske bruschettaen lages med skiver av bagett, kan man bruke all slags brød man har tilgjengelig, sier Nordbø.
1. Bruschetta med bakte tomater og tapenade
Gni litt hvitløk på skivene, pensle dem med olivenolje og grill dem til de blir gylne. Cherrytomatene bakes i en ildfast form med litt olje på i 8-10 minutter, enten i ovn eller på grill med lokk.
– Når brødskivene er ferdige, smøres de med oliventapenade. Dander med noen friske basilikumblader og topp med bakte cherrytomater, forklarer Nordbø.
2. Bruschetta med spekeskinke
– Disse bruschettaene passer utmerket som forrett når du har gjester. I tillegg til spekeskinke bruker vi her en tomat- og basilikumsalat som du kan blande sammen på forhånd. Da går det raskt å gjøre i stand forretten når skivene er ferdige på grillen, sier Nordbø.
For å lage tomatsalaten skjærer du tomatkjøttet fra tomater i små terninger, og tilsetter finhakket basilikum. Dette blandes sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.
Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering.
3. Bruschetta med grillet paprika og parmesan
Grillet paprika får en helt særegen smak som er nydelig på stekte brødskiver. Kombinert med litt god olivenolje og parmesan blir dette en herlig start på grillmåltidet.
– Paprikaene kan du enten grille selv i ovnen, eller du kan ta en snarvei ved å kjøpe ferdiggrillet paprika på glass, sier Nordbø.
Brødet til bruschettaen pensles med olivenolje og grilles på begge sider. Når de er ferdige, er det bare å legge på paprika og høvle over litt parmesan. Dryss til slutt over litt flaksalt.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom