Tre raske forretter som kan grilles

– Bruschetta er en deilig liten munnfull som enkelt kan lages til forrett før grillmåltidet. Her er variasjonsmulighetene enorme, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun presenterer her tre oppskrifter til bruschetta som passer godt som sommerlige forretter. Alle kan lages ved å steke brødet på grillen mens den er i ferd med å oppnå høy nok temperatur for hovedmåltidet.
– Grillede brødskiver blir sprø og gode, perfekte for bruschetta. Dette er også en fin måte å bli kvitt brødrester på – grillet brød til bruschetta trenger slett ikke være nybakt. Selv om den klassiske bruschettaen lages med skiver av bagett, kan man bruke all slags brød man har tilgjengelig, sier Nordbø.
1. Bruschetta med bakte tomater og tapenade
Gni litt hvitløk på skivene, pensle dem med olivenolje og grill dem til de blir gylne. Cherrytomatene bakes i en ildfast form med litt olje på i 8-10 minutter, enten i ovn eller på grill med lokk.
– Når brødskivene er ferdige, smøres de med oliventapenade. Dander med noen friske basilikumblader og topp med bakte cherrytomater, forklarer Nordbø.
2. Bruschetta med spekeskinke
– Disse bruschettaene passer utmerket som forrett når du har gjester. I tillegg til spekeskinke bruker vi her en tomat- og basilikumsalat som du kan blande sammen på forhånd. Da går det raskt å gjøre i stand forretten når skivene er ferdige på grillen, sier Nordbø.
For å lage tomatsalaten skjærer du tomatkjøttet fra tomater i små terninger, og tilsetter finhakket basilikum. Dette blandes sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.
Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering.
3. Bruschetta med grillet paprika og parmesan
Grillet paprika får en helt særegen smak som er nydelig på stekte brødskiver. Kombinert med litt god olivenolje og parmesan blir dette en herlig start på grillmåltidet.
– Paprikaene kan du enten grille selv i ovnen, eller du kan ta en snarvei ved å kjøpe ferdiggrillet paprika på glass, sier Nordbø.
Brødet til bruschettaen pensles med olivenolje og grilles på begge sider. Når de er ferdige, er det bare å legge på paprika og høvle over litt parmesan. Dryss til slutt over litt flaksalt.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder


Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom