Tre raske forretter som kan grilles

– Bruschetta er en deilig liten munnfull som enkelt kan lages til forrett før grillmåltidet. Her er variasjonsmulighetene enorme, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun presenterer her tre oppskrifter til bruschetta som passer godt som sommerlige forretter. Alle kan lages ved å steke brødet på grillen mens den er i ferd med å oppnå høy nok temperatur for hovedmåltidet.
– Grillede brødskiver blir sprø og gode, perfekte for bruschetta. Dette er også en fin måte å bli kvitt brødrester på – grillet brød til bruschetta trenger slett ikke være nybakt. Selv om den klassiske bruschettaen lages med skiver av bagett, kan man bruke all slags brød man har tilgjengelig, sier Nordbø.
1. Bruschetta med bakte tomater og tapenade
Gni litt hvitløk på skivene, pensle dem med olivenolje og grill dem til de blir gylne. Cherrytomatene bakes i en ildfast form med litt olje på i 8-10 minutter, enten i ovn eller på grill med lokk.
– Når brødskivene er ferdige, smøres de med oliventapenade. Dander med noen friske basilikumblader og topp med bakte cherrytomater, forklarer Nordbø.
2. Bruschetta med spekeskinke
– Disse bruschettaene passer utmerket som forrett når du har gjester. I tillegg til spekeskinke bruker vi her en tomat- og basilikumsalat som du kan blande sammen på forhånd. Da går det raskt å gjøre i stand forretten når skivene er ferdige på grillen, sier Nordbø.
For å lage tomatsalaten skjærer du tomatkjøttet fra tomater i små terninger, og tilsetter finhakket basilikum. Dette blandes sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.
Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering.
3. Bruschetta med grillet paprika og parmesan
Grillet paprika får en helt særegen smak som er nydelig på stekte brødskiver. Kombinert med litt god olivenolje og parmesan blir dette en herlig start på grillmåltidet.
– Paprikaene kan du enten grille selv i ovnen, eller du kan ta en snarvei ved å kjøpe ferdiggrillet paprika på glass, sier Nordbø.
Brødet til bruschettaen pensles med olivenolje og grilles på begge sider. Når de er ferdige, er det bare å legge på paprika og høvle over litt parmesan. Dryss til slutt over litt flaksalt.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder


Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Slipp barna løs på kjøkkenet i høstferien29.9.2023 08:02:08 CEST | Pressemelding
Baking er en fin aktivitet som skaper gode barndomsminner. Bak med barna i ferien eller la de prøve seg helt selv. Det vil skape matglede og matkompetanse hos både små og store. Og så deilig bakst det blir, da!
Bruk maks fem minutter på å smøre matpakken med disse tipsene23.8.2023 08:05:00 CEST | Pressemelding
Enkle og sunne matpakker trenger ikke ta mye tid på morgenen. Bruk maks fem minutter. Vi gir deg tipsene til hvilke basisvarer du trenger hjemme for å lage varierte matpakker. Her får du også en matpakkemeny fra mandag til fredag.
Arendalsuka: God bakst til samtaler om mat og kostråd11.8.2023 14:38:48 CEST | Pressemelding
I forbindelse med samtaler om hva de nye kostrådene betyr og hvordan vi kan revitalisere matarven vår vil vi servere nysmurte matpakker på grovt brød fra lokalt bakeri og tradisjonsbakst fra Oselias kokebok i Arendal onsdag 16. august.
Kostrådet som er enkelt å følge28.6.2023 11:36:48 CEST | Pressemelding
Er du blant dem som synes de nye kostrådene er umulige å etterleve? Rådet om mer grovt korn i kosten er blant dem som er enklest å oppfylle.
Bruk opp restene fra rekefestene22.6.2023 08:10:00 CEST | Pressemelding
Sol, sommer og reker er en uslåelig kombinasjon. Og når rekefesten er over og du sitter igjen med rester? Da lager du en av disse rettene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom