10 gode kaker til konfirmasjon

Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste.
Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!
– Kakebordet er en erkenorsk tradisjon ved livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Noe søtt og noe syrlig
Når man skal planlegge kakebord til konfirmasjon eller andre store begivenheter, anbefaler Nordbø å tenke gjennom på forhånd hva slags kaker som skal bakes.
– Det viktigste er selvsagt hovedpersonen, som må få være med og velge sine yndlingskaker. Men det er også lurt å tenke gjennom hvordan kakene passer sammen. Det bør være en balanse mellom det som er søtt og det som er syrlig, sier Nordbø.
Dersom du baker mange tunge kaker som sjokoladekake og marsipankake, kan det være godt med en lettere fruktkake i tillegg.
– Pavlova er en mye brukt kake til fest, men også en bærterte eller en frisk og syrlig ostekake kan være gode varianter blant de tyngre kakene, sier Nordbø.
Ikke bak for mye
Et tradisjonsrikt kakebord skal være bugnende og overdådig. Mange pleier også å be inn venner og naboer til etterpålag når familiefeiringen er overstått.
Likevel er det lurt å gjøre et overslag over hvor mange kaker du tror det kommer til å gå med. En vanlig, rund kake kan som regel deles opp i 10-12 stykker, og hver gjest spiser sjelden mer enn tre stykker.
– Mengdeberegningen gjelder særlig hvis du har kjøpt inn en flott kake fra konditor som hovedkake til kakebordet. Det er større sannsynlighet for at den faktisk blir spist opp dersom den ikke forsvinner i mengden, sier Nordbø.
Ti gode kaker til konfirmasjonen
Her er Torunn Nordbøs forslag til ti kaker som passer godt på kakebordet til konfirmasjon.
1. Marsipankake
2. Verdens beste - kvæfjordkake
3. Kransekake
4. Bærterte
5. Bløtkake
6. Sjokoladekake - mokka fudge kake
7. Ostekake med sjokoladelokk
8. Fyrstekake
9. Pavlova
10. Kringle
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder











Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Slipp barna løs på kjøkkenet i høstferien29.9.2023 08:02:08 CEST | Pressemelding
Baking er en fin aktivitet som skaper gode barndomsminner. Bak med barna i ferien eller la de prøve seg helt selv. Det vil skape matglede og matkompetanse hos både små og store. Og så deilig bakst det blir, da!
Bruk maks fem minutter på å smøre matpakken med disse tipsene23.8.2023 08:05:00 CEST | Pressemelding
Enkle og sunne matpakker trenger ikke ta mye tid på morgenen. Bruk maks fem minutter. Vi gir deg tipsene til hvilke basisvarer du trenger hjemme for å lage varierte matpakker. Her får du også en matpakkemeny fra mandag til fredag.
Arendalsuka: God bakst til samtaler om mat og kostråd11.8.2023 14:38:48 CEST | Pressemelding
I forbindelse med samtaler om hva de nye kostrådene betyr og hvordan vi kan revitalisere matarven vår vil vi servere nysmurte matpakker på grovt brød fra lokalt bakeri og tradisjonsbakst fra Oselias kokebok i Arendal onsdag 16. august.
Kostrådet som er enkelt å følge28.6.2023 11:36:48 CEST | Pressemelding
Er du blant dem som synes de nye kostrådene er umulige å etterleve? Rådet om mer grovt korn i kosten er blant dem som er enklest å oppfylle.
Bruk opp restene fra rekefestene22.6.2023 08:10:00 CEST | Pressemelding
Sol, sommer og reker er en uslåelig kombinasjon. Og når rekefesten er over og du sitter igjen med rester? Da lager du en av disse rettene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom