10 gode kaker til konfirmasjon

Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste.
Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!
– Kakebordet er en erkenorsk tradisjon ved livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Noe søtt og noe syrlig
Når man skal planlegge kakebord til konfirmasjon eller andre store begivenheter, anbefaler Nordbø å tenke gjennom på forhånd hva slags kaker som skal bakes.
– Det viktigste er selvsagt hovedpersonen, som må få være med og velge sine yndlingskaker. Men det er også lurt å tenke gjennom hvordan kakene passer sammen. Det bør være en balanse mellom det som er søtt og det som er syrlig, sier Nordbø.
Dersom du baker mange tunge kaker som sjokoladekake og marsipankake, kan det være godt med en lettere fruktkake i tillegg.
– Pavlova er en mye brukt kake til fest, men også en bærterte eller en frisk og syrlig ostekake kan være gode varianter blant de tyngre kakene, sier Nordbø.
Ikke bak for mye
Et tradisjonsrikt kakebord skal være bugnende og overdådig. Mange pleier også å be inn venner og naboer til etterpålag når familiefeiringen er overstått.
Likevel er det lurt å gjøre et overslag over hvor mange kaker du tror det kommer til å gå med. En vanlig, rund kake kan som regel deles opp i 10-12 stykker, og hver gjest spiser sjelden mer enn tre stykker.
– Mengdeberegningen gjelder særlig hvis du har kjøpt inn en flott kake fra konditor som hovedkake til kakebordet. Det er større sannsynlighet for at den faktisk blir spist opp dersom den ikke forsvinner i mengden, sier Nordbø.
Ti gode kaker til konfirmasjonen
Her er Torunn Nordbøs forslag til ti kaker som passer godt på kakebordet til konfirmasjon.
1. Marsipankake

2. Verdens beste - kvæfjordkake

3. Kransekake

4. Bærterte

5. Bløtkake

6. Sjokoladekake - mokka fudge kake

7. Ostekake med sjokoladelokk

8. Fyrstekake

9. Pavlova

10. Kringle

Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder











Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
