Solcellespesialisten

Solcellebransjen jubler: Nå er rekrutteringstørken over

Del
I høst meldte Solcellespesialisten at mangelen på yrkesfaglig kompetanse bremset veksten i solcellemarkedet. Nå har trenden snudd. – Vi mottar 10-15 søknader hver eneste dag.

Salget av solcelleanlegg har virkelig skutt fart det siste året. Ifølge tall fra Elhub via NVE har antall registrerte anlegg i Norge nesten tredoblet seg fra 2021. Til tross for høy etterspørsel og stor vekst, har bransjen slitt med å finne mange nok hoder. 

Nå ser det ut til at rekrutteringstørken er over og trenden har snudd.

Det sier Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten, som er markedsleder på solcelleanlegg i Norge. 

– I fjor slet vi med å få tak i mange nok folk. Nå har vi så mange interesserte søkere at vi har ansatt flere til å jobbe med HR. Dette er gode nyheter for oss, solcellemarkedet og den grønne omstillingen.  

Mottar flere søknader hver eneste dag

Ifølge Fredrikstadbedriftens beregninger fra i fjor høst, ville solcellebransjen trenge over 1000 kompetente fagfolk for å kunne installere nok solcelleanlegg for å komme opp på samme installasjonsnivå som Sverige. 

Nå er situasjonen annerledes, og den siste tiden har Solcellespesialisten mottatt 10-15 søknader hver eneste dag. I tillegg har selskapets egen karriereside i snitt hatt over 25 000 besøkende i uka.

– Bare i disse dager ansetter vi rundt 50 personer, sier Strømberg.  

Håper på fortsatt gode søkertall til yrkesfag

Til tross for at det ikke lenger er mangel på fagfolk i bransjen, håper Strømberg på fortsatt gode søkertall til yrkesfag.

– Det er viktig å sikre en jevn strøm av nyutdannede med interesse for faget, og mye tyder på at det fortsatt vil være et stort behov for folk med yrkesfaglig kompetanse i årene som kommer, sier Strømberg. 

Kontakter

Bilder

Om Solcellespesialisten

Solcellespesialisten
Solcellespesialisten
Stabburveien 1 A
1617 FREDRIKSTAD

http://www.solcellespesialisten.no

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge. Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. Selskapet er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning).

Følg pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Solcellespesialisten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Solcellespesialisten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom